Bănci și Asigurări

Fost vicepresedinte in Bucuresti, sef la Viena

16.11.2004, 00:00 16

Helmut Bernkopf, vicepresedinte al HVB Bank Romania, se pregateste sa paraseasca postul de la Bucuresti pentru a prelua conducerea diviziei responsabile cu coordonarea a 11 piete din Europa Centrala si de Est, in cadrul HVB Group.
Decizia mutarii lui Bernkopf a fost luata saptamana trecuta la Viena, unde se afla centrul regional al operatiunilor grupului german, controlat de subsidiara sa Bank Austria Creditanstalt. Deocamdata nu a fost ales succesorul care ar trebui sa ocupe functia de vicepresedinte incepand de anul viitor.
"Luam in calcul toate optiunile, inclusiv la nivel local. Cred ca putem gasi persoana potrivita chiar in actuala echipa, formata din oameni foarte buni", a declarat pentru ZF Helmut Bernkopf.
El va continua sa urmareasca operatiunile HVB in Romania atat din perspectiva regionala, dar si prin pastrarea calitatii de membru al Consiliului de Administratie al bancii romanesti.
Bernkopf a ocupat pozitia de vicepresedinte al HVB Bank Romania incepand din 2001, fiind responsabil de Divizia de persoane juridice, Divizia de persoane fizice, Departamentul de resurse umane si cel de Comunicare.
"HVB Romania a devenit in acesti ani una din cele mai impresionante povesti de succes la nivel de grup. Am inceput cu dezvoltarea pe segmentul de corporate, atingand o pozitie importanta pe piata clientilor mari companii internationale, dar si locale", spune Helmut Bernkopf.
In perioada mandatului sau, HVB a introdus in pachetul sau de produse si servicii cardurile, internet bankingul, produse de creditare si, cel mai recent, primele produse de economisire.
De asemenea, Bernkopf a coordonat operatiuni importante de finantare pentru companii si proiecte de investitii, precum creditul sindicalizat aranjat in acest an pentru Rompetrol, imprumutul pentru CFR sau finantarea constructiei la Charles de Gaulle Plaza si Plaza Romania.
Ce urmeaza? "HVB a devenit o banca universala, care poate oferi toate tipurile de servicii. Vom continua extinderea urmarind atent tendintele pietei. Reteaua se va dezvolta, fiind aproape gata inca doua sucursale la Ploiesti si Iasi, insa avem in proiect si noi locatii in Bucuresti", afirma Helmut Bernkopf.
Martin Grull, care a condus pana acum divizia regionala a HVB, a facut recent public interesul grupului germano-austriac privind participarea la privatizarea CEC. Succesorul sau, Helmut Bernkopf, spune ca HVB va urmari cu mare atentie procesul de lansare a vanzarii CEC. "Nu ne asteptam la vesti noi mai devreme de sfarsitul trimestrului I 2005. Am aratat deja ca suntem interesati de toate achizitiile posibile in regiune, inclusiv prin recenta tranzactie din Bulgaria", afirma noul manager al operatiunilor HVB-Bank Austria in Europa Centrala si de Est.
De la inceputul anului viitor, Helmut Bernkopf  va prelua conducerea diviziei ce coordoneaza activitatile din  Europa Centrala si de Est in cadrul, urmand astfel sa fie responsabil pentru managementul tuturor operatiunilor HVB Group din aceasta regiune. El il inlocuieste pe Martin GrA1ll, cel ce a ocupat aceasta functie in ultimii patru ani.
Helmut Bernkopf a fost alaturi de Bank Austria Creditanstalt incepand din 1994 in birourile din Viena, Londra si Bucuresti.
razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO