Bănci și Asigurări

Garanti scumpeşte cu 2 puncte creditul de consum în euro

15.07.2010, 23:29 17

Turcii de la GE Garanti Bank au majorat dobânda la creditele denevoi personale fără garanţii acordate în euro de la 9,09% la 11,1%pe an, prin creşterea marjei aplicate peste indicele de referinţăstabilit la 0,96% (EURIBOR).
Dobânda anuală efectivă ajunge astfel la peste 18% ca urmare aaplicării comisionului de administrare lunară de 0,4% şi a celui deanaliză a dosarului de 3%. La varianta de credite cu garanţii realedobânda nominală a rămas la 6% pe an. În schimb, în cazulprodusului de creditare dedicat profesorilor - "Summa cum laudae",dobânda la finanţarea în euro a urcat cu două puncte procentuale,de la 7,89% la 9,9% pe an. Dobânda anuală efectivă urcă astfel la16,18% pentru perioada maximă de creditare de 10 ani.
Băncile au început să reaşeze costul creditelor atât ca urmare atendinţei de creştere a ratelor de referinţă la euro EURIBOR - carea ajuns la maximul ultimelor 10 - 11 luni, cât şi a costurilor pecare le au de acoperit prin aplicarea noilor cerinţe privindactivitatea de credite, începând cu eliminarea comisioanelor derambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO