Bănci și Asigurări

GE Money investeste in retail banking 50 mil. euro

16.10.2006, 18:11 13

GE Money are in plan sa investeasca 50 de milioane de euro in urmatorii ani, pentru a-si consolida pozitia in retail banking, dupa ce a intrat pe piata locala prin achizitia a trei societati financiare nebancare, pentru care a platit 140 de milioane de euro.
"Vom investi 50 de milioane de euro in urmatorii doi - trei ani. Este o suma importanta si arata apetitul nostru pentru aceasta piata", a declarat Dmitri Stockton, presedintele GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
GE Money, divizia specializata in oferirea de servicii financiare a gigantului american General Electric, a achizitionat compania de credite de consum Ralfi, societatea de leasing Motoractive si societatea specializata in credite imobiliare Domenia Credit.
"Ne uitam la multe tinte in prezent. Suntem interesati de piata romaneasca si daca vor fi oportunitati, le vom evalua", a mai spus Stockton. El a refuzat insa sa precizeze "proiectele individuale" de care GE Money este interesata, invocand restrictiile impuse de bursa din New York, unde actiunile companiei sunt listate.
Stockton a precizat insa ca este interesat de piata de retail, iar expansiunea se va realiza fie prin crestere organica, fie prin achizitii. El spune ca in regiunea Europei Centrale si de Est, GE Money are o expunere de 12 miliarde de euro, dupa ce a inregistrat cresteri rapide pe pietele pe care a intrat. Si Romania ofera conditii de crestere rapida, apreciaza Stockton. In Europa Centrala si de Est, compania asigura servicii financiare in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Rusia si Turcia.
"Vom aduce noi canale de distributie si noi produse, vom investi in dezvoltare si vom angaja oameni", a declarat Mark Arnold, presedinte si director general al Budapest Bank, o subsidiara a GE Money in Ungaria. Arnold a facut parte din echipa care a negociat achizitionarea celor trei comapanii pe piata locala. Pentru inceput, americanii vor realiza "sinergii de grup" la nivelul celor trei companii, care vor ramane principala lor preocupare pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO