Bănci și Asigurări

Generali a crescut cu 50% si a trecut pe profit in semestrul I

07.08.2007, 20:13 13

Compania de asigurare Generali a inregistrat in primul semestru al anului o crestere cu 50% (in euro) a primelor brute subscrise, pana la 56,7 milioane de euro. Cresterea cea mai rapida de vanzari a venit din zona asigurarilor de viata, unde compania si-a majorat afacerile cu aproape 62% in euro fata de primul semestru al anului trecut.
Din asigurarile generale, compania a subscris prime brute totale in valoare de 48,4 mil. euro, cu aproape 48% mai mult fata de primul semestru al anului trecut.
"Rezultatele financiare obtinute sunt peste asteptari, avand in vedere faptul ca in primul semestru s-a realizat deja 66% din obiectivul propus pentru intreg anul 2007", a declarat Tudor Moldovan. El a adaugat ca in primul semestru al acestui an compania a reusit sa obtina profit, desi pentru intreg anul are programate pierderi.
La nivelul anului 2006, Generali a raportat o pierdere de 8,8 mil. euro, a doua cea mai mare de pe piata asigurarilor, dupa cea obtinuta de Ardaf. Atunci, oficialii companiei spuneau ca asteapta sa revina pe plus abia la inceputul lui 2008.
In prima jumatate a anului curent, cele mai vandute polite ale Generali au fost cele auto, urmate de asigurarile de proprietate si cele de viata individuale. Pe partea asigurarilor de viata, politele aduc 74% din afacerile Generali, in timp ce asigurarile de viata de grup reprezinta 26%.
In acest moment, Generali are in derulare o majorare de capital de peste 22 de milioane de euro, adica de la 50 la 120 de milioane de lei. Actionarii deja au aprobat aceasta majorare, celelalte proceduri fiind in curs de derulare.
Saptamana trecuta, compania de pensii private obligatorii Generali Fond de Pensii a primit licenta de administrator si avizul pentru primul prospect al unei scheme de pensii administrata privat.
Generali este doar una dintre cele noua companii autorizate pentru aceasta piata, pe care mai asteapta licenta de administrator inca sapte societati. Generali a investit in capitalul social al companiei sale de pensii private obligatorii circa 4,5 milioane de euro, vizand o cota de piata de circa 10%-12%, adica atragerea a peste 300.000 de participanti la fondul de pensii pe care il va administra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO