Bănci și Asigurări

Generali investeste 45 mil. EURO in compania de pensii

17.07.2007, 18:07 15

Generali a adus aproximativ 45 de milioane de euro (140 de milioane de lei) in capitalul societatii de pensii private obligatorii (pilonul II), numita Generali Fond de Pensii, a anuntat ieri compania.
Noua societate a fost inregistrata recent la Registrul Comertului si a depus deja cererea pentru obtinerea licentei de administrator la pensiile private obligatorii.
Cei de la Generali sunt pe lista de asteptare pentru licenta de administrator de pensii obligatorii alaturi de alte 14 companii.
Pana acum, niciuna dintre cele 15 nu a obtinut licenta de administrator, primele decizii in acest sens din partea Comisiei de Pensii Private (CSSPP) fiind asteptate astazi.
"Obiectivul fixat pentru noua companie este atragerea la fondul de pensii a peste 300.000 de participanti, care inseamna o cota de 10%-12% din intreaga piata", spune Ioan Vreme, director general al Generali Fond de Pensii.
Cu capitalul social initial de 45 de milioane de euro, Generali va fi una dintre cele mai capitalizate companii de pensii de pe piata. Conform legislatiei in vigoare, pentru infiintarea unei societati de pensii obligatorii este necesar un capital social minim de 4 milioane de euro. Generali Holding Vienna detine 99,99% din actiunile noii societati de pensii.
Cel putin deocamdata, strategia Generali nu include si administrarea de pensii private facultative (pilonul III). Generali a intrat in procedurile de autorizare pentru piata pensiilor obligatorii in urma cu aproximativ o luna, in ultimul val de companii interesate.
Conform calendarului anuntat oficial ieri de CSSPP, data oficiala de start a sistemului va fi 17 septembrie, adica peste doua luni.
De la acest termen curge perioada de patru luni de aderare initiala a participantilor la sistem, a mai precizat ieri Comisia. Tot de la acest termen este permisa si publicitatea pentru pensiile obligatorii, astfel incat toti administratorii sa aiba un start egal din acest punct de vedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO