Bănci și Asigurări

Gerald Schreiner este noul presedinte al Volksbank

Gerald Schreiner este noul presedinte al Volksbank

Gerald Schreiner trebuie sa extinda reteaua

29.06.2006, 18:23 194

Noul presedinte al Volksbank Romania este Gerald Schreiner, care il inlocuieste pe Laurentiu Mitrache.
Schreiner, fost vicepresedinte in perioada 2003-2006, va pastra in subordinea sa directa operatiunile de retail ale bancii.
Odata cu schimbarea presedintelui a avut loc si o reconfigurare la nivelul esalonului secund al bancii, Simona Fatu avansand din postul de director pe zona de clienti corporate (pe care a detinut-o in ultimii 6 ani) in pozitia de vicepresedinte, cu responsabilitati pe corporate banking. Singurul manager din top trei al bancii care si-a pastrat pozitia este Klaus Mueller, care a ramas vicepresedinte Volksbank Romania pe zona de management de risc, operatiuni si trezorerie.
"Deciziile privind innoirea managementului bancii au fost luate de catre Adunarea Generala a Actionarilor Volksbank Romania in data de 19 iunie", a precizat Schreiner, noul presedinte. Pentru a intra in vigoare, cele doua numiri trebuie sa fie aprobate de BNR, in urma unei proceduri cu caracter mai mult formal.
Cat despre fostul sef al Volksbank Romania, surse de pe piata au declarat pentru ZF ca Laurentiu Mitrache, fostul presedinte, s-a alaturat echipei de conducere a Eurom Bank.
Cu ocazia anuntului schimbarii de management, Volksbank Romania a deschis si prima cafenea purtand sigla bancii, alaturandu-se unei tendinte deschise de bancile mari, din top 10 de pe piata: BCR, BRD si Banca Transilvania.
De asemenea, banca a lansat o noua versiune a site-ului propriu de Internet, prin care clientii au acces direct la un sistem de pre-scoring pentru produsele de credit ale bancii. Volksbank ofera online patru produse standardizate: un credit imobiliar, unul auto si doua variante de credit de consum, cu sau fara ipoteca.
Infiintata in 2000, Volksbank Romania se situa in primul trimestru al acestui an pe pozitia 15 a clasamentului celor mai mari banci din sistem, cu active de 591 mil. euro si o cota de piata de 1,6%. In prezent, banca opereaza 49 de unitati proprii si 22 in franciza, urmand sa mai deschida trei unitati in franciza pana saptamana viitoare, conform reprezentantilor bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO