Bănci și Asigurări

Grawe are un plus de 56% la profit la noua luni

05.11.2007, 19:26 15

Grawe, companie de asigurari de viata membra a grupului austriac cu acelasi nume, a incheiat primele noua luni cu un profit net de 1,25 milioane de euro (4,14 milioane de lei), cu 56% mai mare decat rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut.
Primele brute subscrise de asigurator au urcat cu 30% in euro, la 16 mil. euro (aproape 52,9 mil. lei). "Cresterea se datoreaza numarului de asigurari intermediate de brokerii parteneri si de forta proprie de vanzari, precum si unei tendinte de crestere a valorii medii a primelor de asigurare", au declarat oficialii companiei.
Alte companii de asigurari de viata care si-au anuntat rezultatele din primele noua luni ale anului sunt Omniasig Life (crestere de 28%, la 10,9 milioane de euro) si Aviva (crestere de 36%, la 17,9 milioane de euro).
In primele noua luni ale acestui an, Grawe a platit daune in valoare de 0,85 milioane de euro (2,8 milioane de lei), cu 77% mai mari decat in primele noua luni din 2006. Grawe a fost al cincilea jucator de pe piata asigurarilor de viata in 2006, cu afaceri de 18,3 milioane de euro si un profit net de 1,2 milioane de euro.
Compania si-a extins semnificativ reteaua teritoriala dupa preluarea societatii de asigurari de viata Sara Merkur in cursul anului 2005.
In luna august, Grawe a intrat pe piata pensiilor private, prin infiintarea unui broker de pensii care vinde pentru mai multe companii, printre care se numara si administratorul BT Aegon, un joint venture intre Banca Transilvania si grupul financiar olandez Aegon.
In vara acestui an, Grawe a anuntat ca intentioneaza sa realizeze o achizitie, tinta fiind o companie din primele zece de pe piata, care sa practice atat asigurari generale, cat si de viata. In prezent, singurul jucator important de pe piata care poate fi preluat este Asiban. Compania a fost scoasa la vanzare acum cateva luni de cei patru actionari: BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC.
Piata asigurarilor de viata ar putea ajunge anul acesta la 400 de milioane de euro, potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in crestere cu circa 24% fata de 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO