Bănci și Asigurări

Grecii de la EFG Eurobank au investit 6,8 mil. euro pentru a intra pe asigurari cu doua companii

23.03.2007, 19:49 15

Grupul financiar elen EFG Eurobank, care controleaza Bancpost, a investit 24,1 milioane lei (6,8 mil. euro) pentru a-si face intrarea pe piata locala a asigurarilor.
La inceputul acestui an, EFG Eurobank a infiintat doua companii de asigurare - EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale care vor activa pe asigurari de viata si non-viata.
EFG Eurolife Asigurari Generale are un capital social de 11,23 milioane lei (3,2 mil. euro) si are ca actionar majoritar pe EFG Eurolife (Grecia) cu o participatie de 85%. Alti actionari cu participatii mai mici sunt EFG Eurobank Ergasias cu 9,9% din actiuni, EFG Eurolife A.E.A.Z. cu 5%, Eurobank Cards - 0,05% si EFG Business Services, cu 0,05%.
Pe asigurari de viata va activa EFG Eurolife Asigurari de Viata, companie ce are un capital social de 12,88 milioane lei. Actionarul majoritar al asiguratorului de viata al grupului elen este EFG Eurolife cu o participatie de 85%, ceilalti actionari fiind: EFG Eurobank Ergasias, cu 9,9% din actiuni, EFG Eurolife, cu 5%, Eurobank Cards - 0,05% si EFG Business Services, cu 0,05%.
Actionarii celor doi asiguratori EFG care vor activa pe piata romaneasca din acest an sunt inregistrati ca fiind companii grecesti.
Cele doua companii au primit autorizatie de constituire din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) din Romania.
EFG nu este primul grup financiar de pe piata locala care intra si pe piata asigurarilor, printre grupurile care au aplicata aceasta strategie pana acum se numara Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, ING si mai nou Credit Europe Bank (fosta Finansbank). Principalul avantaj al acestor companii de asigurare este faptul ca-si pot distribui produsele prin intermediul retelelor de sucursale ale bancilor din acelasi grup financiar.
Piata locala asigurarilor este una dintre cele mai dinamice din economia Romaniei, inregistrand anul trecut un ritm de crestere de 33%, pana la 1,6 miliarde de euro. Asigurarile generale au generat anul trecut venituri in valoare de 1,3 miliarde de euro, in timp ce primele din asigurari de viata au fost de 300 de milioane de euro.
Piata ar putea ajunge in acest an la un nivel record de 2 miliarde de euro in conditiile pastrarii ritmului de crestere din ultimii ani, de peste 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO