Bănci și Asigurări

Grupul UniCredit îşi propune drept ţintă atingerea a 20% femei în posturi de conducere până în 2022

Grupul UniCredit îşi propune drept ţintă atingerea a...

Autor: Departamentul Economic

08.10.2018, 11:53 113

UniCredit şi-a propus, la nivel de grup, atingerea unui procent de 20  la sută  femei în posturi de conducere până în 2022, ca parte din planul de acţiune al băncii privind diversitatea şi ca urmare a angajamentelor sale asumate odată cu aderarea la Carta privind Femeile în Finanţe în iulie 2018. 

De asemenea, Banca va numi un membru al conducerii executive ca persoană responsabilă şi răspunzătoare pentru echilibrul de gen şi aspectele legate de incluziune în grup, informează un comunical al instituţiei.

Banca va stabili ţinte specifice legate de echilibrul de gen pentru selectarea conducerii superioare, incluzând ţinte referitoare la diferenţa de salarizare între bărbaţi şi femei sau echilibrul de gen şi la iniţiativele privind diversitatea de gen la un nivel mai general. De asemenea, au fost stabilite ţinte suplimentare, atât la nivel de grup cât şi la nivel local, cum ar fi: creşterea numărului de femei în cadrul procesului de promovare pentru rolurile de lider, monitorizarea listei scurte de distribuţie şi asigurarea de şanse egale pentru femei în cadrul procesului de recrutare.

UniCredit are 26 milioane de clienţi pe 14 pieţe cheie ale sale prin intermediul reţelei bancare europene: Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia şi Turcia. Prin intermediul unei reţele internaţionale de reprezentanţe şi agenţii, UniCredit deserveşte clienţi în alte 18 ţări din întreaga lume.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO