Bănci și Asigurări

Guvernele statelor membre ale UE au început să impună taxe pe profiturile băncilor. Italia este cea mai recentă ţară europeană care a venit iniţial cu o taxă de 40% pe marja de câştig a băncilor. Ce se va întâmpla până la urmă cu băncile din România?

Guvernele statelor membre ale UE au început să impună...

Autor: Mircea Nica

09.09.2023, 20:31 1292

Având în vedere mişcările deja demarate în Europa pe subiectul impozitării suplimentare a profitului băncilor, posibilitatea ca o taxă asemănătoare să fie introdusă şi în România începe să se contureze şi în România  Pe de altă parte, nu toate statele membre UE merg pe linia unei impozitări suplimentare a băncilor.

Guvernele statelor membre din Uniunea Europeană au început să impună taxe suplimentare băncilor pe profiturile acestora după ce sistemul bancar a înregistrat cea mai profitabilă perioadă din ultimii ani, datorită creşterilor substanţiale ale ratelor de dobândă. Italia este cea mai recentă ţară europeană care a introdus taxarea profiturilor excepţionale ale băncilor, conform Reuters.

Având în vedere mişcările deja demarate în Europa pe subiectul impozitării suplimentare a profitului băncilor, posibilitatea ca o taxă asemănătoare să fie introdusă şi în România a început în această vară să fie discutată în spaţiul public, iar acum începe să prindă contur.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO