Bănci și Asigurări

Horia Braun, ING: Investiţia în acţiuni Nuclearelectrica este un pariu pe preţul energiei pe termen lung. Eu o văd aproape ca pe o obligaţiune

Autor: Roxana Pricop

10.09.2013, 00:06 360
Horia Braun, directorul general al societăţii ING Investment Management, administratorul celui mai mare fond de acţiuni, consideră investiţia în acţiunile Nuclearelectrica o oportunitate pe termen lung prin care investitorii pot paria pe preţul energiei. El a fost prezent ieri la prima ediţie din noul sezon al emisiunii ZF Live, unde a vorbit despre oferta Nuclearelectrica şi despre perspectivele bursei locale.
 
Luni, 9 septembrie, a fost prima zi de derulare a ofertei Nuclearelectrica, prin care statul scoate la vânzare 10% din acţiunile companiei pentru o sumă cuprinsă între 64 şi 85 milioane de euro. Preţul unei acţiuni este cuprins între un minim de 11,2 lei/unitate şi un maxim de 15 lei, preţul final urmând să fie stabilit în funcţie de cât de mari sunt sub­scrierile făcute de investitorii instituţionali.
 
Fondul de acţiuni ING Romanian Equity, cu active în gestiune de 340 de milioane de lei, este printre cei mai mari investitori institu­ţionali de la bursa din Bucureşti, şi, implicit, este unul dintre cei care vor decide preţul final al ofertei.
 
„Elementul-cheie al ofertei este preţul. Marja de manevră este destul de largă având în vedere că pre­ţurile sunt cuprinse între 11,2 şi 15 lei. Noi conside­răm că valoarea jus­tă a acţiunii Nuclearelectrica este cuprinsă în acest interval. De asemenea, considerăm că dacă preţul se va alinia în partea de jos a intervalului, va deveni o investiţie interesantă şi pentru investitorii instituţionali“, a spus Horia Braun, directorul general al ING IM, prezent ieri la emisiunea video ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO