Bănci și Asigurări

HVB Leasing Imobiliar isi schimba numele

04.06.2007, 22:19 24

Firma HVB Leasing Imobiliar si-a majorat capitalul social cu 630.000 de lei, echivalentul in euro, la 680.000 de lei, prin aport in numerar, si si-a schimbat denumirea in UniCredit Administrare, potrivit unei hotarari a asociatului unic, Bank Austria Creditanstalt Leasing.
De asemenea, Bank Austria Creditanstalt Leasing a hotarat schimbarea obiectului principal de activitate al firmei din cumparare si vanzare de bunuri imobiliare proprii in inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.
La obiectul secundar de activitate au fost adaugate operatiunile de inchiriere a diverselor categorii de masini si echipamente, intretinerea si repararea autovehiculelor, precum si activitati de consultanta pentru afaceri si management. Totodata, Adrian Petcu a fost numit in functia de administrator al companiei, pentru o perioada de patru ani.
Leasingul imobiliar si-a dublat ponderea in totalul pietei de leasing de la 2,4% in 2005 la 5% in 2006, in conditiile in care piata leasingului a crescut anul trecut cu 62%, pana la 3,26 miliarde de euro, potrivit datelor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) si Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR).
Acest segment de piata a ajuns anul trecut la finantari in valoare de 147 milioane de euro, in contextul in care avea o pondere de aproape zero in total piata in anul 2003.
Finantarea sectorului imobiliar este dominata de categoria cladirilor industriale si comerciale, cu o pondere de 52%. Achizitiile in leasing de spatii de birouri clasele A, B si C au reprezentat o treime din valoarea imobilelor finantate, iar sectorul rezidential si cel al blocurilor destinate apartamentelor au cumulat 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO