Bănci și Asigurări

Hypo Real Estate ia in vizor orasele mari pentru finantari imobiliare

24.12.2007, 18:08 44

Hypo Real Estate Bank International, divizia externa a celui mai mare grup german de finantari imobiliare, are in vedere extinderea operatiunilor in orasele mari ale Romaniei, dupa ce anul acesta a acordat primele finantari in Bucuresti.
"Capitala este cea mai importanta piata din Romania pentru noi, dar avem in vizor si alte orase mari din tara. In prezent, activitatile de finantare din Romania sunt administrate prin intermediul birourilor de la Londra si M?nchen", a declarat pentru ZF Oliver Gruss, din departamentul de comunicare al Hypo Real Estate.
In luna august, Hypo Real Estate Bank International a acordat un credit in valoare de 15,2 mil. euro companiei de investitii imobiliare Equest Balkan Properties (EBP) in vederea refinantarii mai multor achizitii de cladiri de birouri din Bucuresti. Creditul, acordat pe o perioada de cinci ani, va fi utilizat pentru refinantarea imobilelor Casa Mosilor, Jules Michelet, Domenii si Airport Smart Office.
Romania este o piata importanta pentru Hypo Real Estate din perspectiva operatiunilor pe care compania le desfasoara in Europa Centrala si de Est, sustine Gruss.
"Suntem activi pe segmentul finantarilor imobiliare, concentrandu-ne in principal pe proiecte de retail, cum ar fi mallurile, cladirile de birouri si parcurile de distributie", afirma reprezentantul Hypo Real Estate.
Clientii Hypo Real Estate sunt dezvoltatori si investitori in active imobiliare, mare parte din acestia fiind clienti internationali cu care grupul are o relatie de colaborare la nivelul intregii Europe Centrale si de Est, mai spune Gruss.
Hypo Real Estate a fuzionat in luna octombrie cu banca germana DePfa, formand astfel cea mai mare companie de finantari si investitii imobiliare din Germania.
Depfa Bank se pregateste sa-si deschida o sucursala la Bucuresti in februarie, sub supervizarea filialei sale din Irlanda, dupa ce a fost inregistrata de BNR in registrul institutiilor de credit.
Banca este deja activa pe segmentul fondurilor inchise de investitii prin societatea DePfa Asset Management care administreaza fondul de investitii monetare DePfa Money Market cu active nete de 121.000 de lei la sfarsitul lunii noiembrie.
In luna septembrie, Depfa Bank a primit avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru a dobandi o participatie de 90% din capitalul societatii de administrare a investitiilor DePfa Asset Management Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO