Bănci și Asigurări

IFC negociază cu încă trei bănci intrarea în programul de finanţare a comerţului exterior

IFC negociază cu încă trei bănci intrarea în...

Autor: Claudia Medrega

30.05.2014, 00:06 327
IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, negociază cu trei bănci care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din programul de trade finance, program la care s-au afiliat până acum cinci bănci, respectiv Bancpost, Banca Românească, Banca Transilvania, UniCredit Ţiriac Bank şi Garanti Bank.
 
„În prezent discutăm cu trei alte bănci care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din Global Trade Finance Program („GTFP“). De asemenea, maturităţile pentru care IFC poate oferi garanţii în cadrul tranzacţiilor de import-export sunt mult mai extinse, putând vorbi acum de trei ani, iar în cazuri excepţionale (în funcţie de tipul bunurilor importate/expor­tate) chiar şi de cinci ani“, a declarat pentru ZF Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC în România şi în alte şase ţări.
 
Programul de trade finance s-a dezvoltat extrem de rapid în regiune, iar în România, la sfârşitul acestui an fiscal (care pentru IFC înseamnă luna iunie) instituţia financiară estimează finanţări („commitment-uri“) cumulate de 175 mil. dolari în cadrul GTFP.
 
Facilitatea de trade finance a fost lansată de IFC la nivel internaţional ca răspuns la criză, alături de fondul de capitalizare al băncilor, ambele fiind disponibile şi pentru România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO