Bănci și Asigurări

Impuls Leasing accelereaza spre top 10 cu finantari de 117 mil. euro in primul semestru

Impuls Leasing accelereaza spre top 10 cu finantari de 117 mil. euro in primul semestru

Razvan Diaconescu spune ca anul acesta compania va lansa produse pentru domeniul agricol si cel medical

04.08.2008, 14:07 77

Impuls Leasing, companie care a inceput sa functioneze in aprilie anul trecut, a acordat in primul semestru finantari de 117 milioane de euro, majoritatea fiind utilizate pentru achizitia de autoturisme si autoutilitare.
Aceasta valoare a finantarilor duce compania tot mai aproape de liderii pietei de leasing. Printre companiile din top zece care si-au publicat rezultatele pentru primul semestru se numara VB Leasing, care a acordat finantari de 90 de milioane de euro, si Motoractive Leasing, cu 110 milioane de euro.
La sfarsitul lui iunie, Impuls Leasing avea un portofoliu format din 15.159 de contracte. Profitul companiei in aceasta perioada s-a ridicat la 200.000 de euro (750.000 de lei).
"Cresterea activitatii companiei se explica pe de o parte prin cresterea volumului activitatii in domeniul de constructii, prin derularea unui numar tot mai mare de proiecte care necesita sustinere logistica, dar si prin dezvoltarea teritoriala a societatii, precum si concentrarea pe retail", afirma Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing.
Peste 66% din finantarile companiei din prima jumatate a anului au fost utilizate pentru achizitia de autoturisme si autoutilitare, 18% pentru camioane, iar 12% pentru echipamente de constructii. Leasingul imobiliar a reprezentat 2,5% din total, restul fiind finantari pentru achizitia de echipamente, altele decat cele pentru constructii.
"Domeniul utilajelor si al masinilor de constructii, precum si cel al echipamentelor industriale au cunoscut o crestere semnificativa, fiind mentinut totusi trendul in domeniul autoturismelor. De asemenea, incepand cu luna mai, Impuls Leasing s-a concentrat pe dezvoltarea si promovarea noului serviciu oferit clientilor sai, respectiv leasing imobiliar, existand numeroase proiecte in discutie", explica Diaconescu. Impuls Leasing si-a propus sa acorde in acest an finantari de 270 mil. euro, bazandu-se pe dezvoltarea pe segmentul echipamentelor de constructii, a leasingului imobiliar, dar si pe intrarea pe alte segmente de piata.
"Se intentioneaza dezvoltarea in continuare a domeniului utilajelor si masinilor de constructii, dar si dezvoltarea sectorului de leasing imobiliar, pentru care Impuls Leasing a infiintat un departament specializat in luna mai, dedicat in exclusivitate clientilor care doresc finantare pentru proiecte vizand deschiderea de noi unitati de productie, modernizarea unitatilor existente, dezvoltarea de centre industriale. Prin produsul de leasing imobiliar se ofera si posibilitatea de sale and lease back pentru clientii care au nevoie sa isi disponibilizeze resursele financiare. De asemenea, se intentioneaza lansarea unui produs de finantare in sistem leasing pentru domeniul agricol si medical", sustine directorul general al Impuls Leasing.
Compania este controlata de holdingul elvetian Impuls Leasing International (90%), Razvan Diaconescu (5%) si Michael Unterguggenberger (5%).
Impuls Leasing are in prezent 100 de angajati si opt unitati teritoriale in Ploiesti, Pitesti, Craiova, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara si Bucuresti. Majoritatea clientilor companiei, 60%, sunt persoane juridice.
Piata de leasing a urcat anul trecut cu 54%, pana la 4,9 miliarde de euro, insa anul acesta cresterea ar putea incetini, din cauza scumpirii finantarilor. La aceasta se adauga cresterea redusa a vanzarilor de autoturisme, domeniu pe care se bazeaza afacerile multor companii de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO