Bănci și Asigurări

Încă un fost „soldat“ al ING se întoarce în ţară să-i înfrunte pe olandezi

Emilia Bunea, CEO al Metropolitan Life
Noi vrem să ne echilibrăm portofoliul dominat în prezent de poliţe tradiţionale, de aceea ne-am propus să vindem mai mult şi pe segmentul asigurărilor unit-linked. Totuşi, nu încurajăm clienţii să îşi asume riscuri ridicate, încurajăm investiţiile cu risc scăzut.

Emilia Bunea, CEO al Metropolitan Life Noi vrem să ne echilibrăm portofoliul dominat în prezent de poliţe tradiţionale, de aceea ne-am propus să vindem mai mult şi pe segmentul asigurărilor unit-linked. Totuşi, nu încurajăm clienţii să îşi asume riscuri ridicate, încurajăm investiţiile cu risc scăzut.

Autor: Anelis Baciu

13.08.2014, 00:06 1384
Emilia Bunea, noul CEO al Metropolitan Life: Vrem să devenim liderul pieţei.
 
Grupul american MetLife, care controlează pe piaţa locală asigurătorul de viaţă Metropolitan Life, nu renunţă la obiectivul de a urca în fruntea clasamentului, deşi rivalii de la ING Asigurări s-au „abonat“ de mulţi ani la primul loc.
 
„Vrem în continuare să devenim liderul pieţei, dar pentru noi este foar­te important să creştem constant într-un ritm mai alert decât piaţa şi să ne atingem obiectivele de profita­bili­ta­te“, a declarat într-un in­ter­­viu pentru ZF Emi­lia Bunea, noul CEO al companiei de asigurări.
 
Bunea a fost recrutată în această vară de MetLife de la grupul ING, unde a ocupat în ultimii ani funcţia de director financiar pe Europa. Ea fusese trans­ferată de olandezi în sediul de la Amsterdam în 2010. Ante­rior, coordonase compania locală de pensii private a ING.
 
Olandezii controlează cea mai mare com­pa­nie locală de asigurări de viaţă, ING Asigu­rări, cu o cotă de piaţă de peste 30%. Me­tro­­politan Life are o cotă de piaţă de 16%, obţinută după in­­te­grarea de anul trecut a fostei subsidiare locale a Aviva, şi ocupă poziţia a doua pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO