Bănci și Asigurări

Indicatorul de încredere macroeconomică al analiştilor financiari, la un nou maxim istoric

Indicatorul de încredere macroeconomică al analiştilor...
25.06.2015, 13:02 2845

Valoarea indicatorului de încredere macroeconomică al Asociaţiei Analiştilor Financiari – România (CFA – România) a înregistrat în mai valoarea de 77,1 de puncte, cu 6,4 puncte peste valoarea din aprilie, acesta fiind al treilea maxim istoric consecutiv înregistrat de la calcularea acestui indice, în mai 2011.

Majorarea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului – condiţiile curent şi anticipaţiile - care au consemnat şi ele noi maxime istorice.

Indicatorul condiţiilor curente a fost de 64,5 puncte, în creştere cu 4,7 puncte faţă de valoarea înregistrată în aprilie, iar indicatorul anticipatiilor crescut la 83,3 de puncte, cu 7,2 puncte peste nivelul înregistrat în luna anterioară.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, măsoara încrederea analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România în prezent şi pentru un orizont de timp de un an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO