Bănci și Asigurări

ING Asigurari: 740 de contracte de pensii facultative intr-o luna

ING Asigurari: 740 de contracte de pensii facultative intr-o luna

Bram Boon, Directorul general al ING Asigurari de Viata: Ne asteptam ca ritmul de aderare sa se accelereze pe masura ce oamenii devin mai informati despre avantajele pensiilor facultative.

03.07.2007, 18:56 21

ING Asigurari de Viata a incheiat 740 de contracte de pensii facultative in prima luna de la intrarea pe aceasta piata, valoarea activelor administrate de societate fiind de circa 18.600 de lei (5.800 de euro). Printre clientii ING se numara si 70 de companii care au incheiat contracte pentru angajatii lor.
Directorul general al companiei de asigurari, Bram Boon, estimeaza ca pana la sfarsitul anului numarul celor care vor adera la un fond de pensii facultative administrat de ING va ajunge la 30.000-40.000, corespunzator unor active de circa 1 milion de lei (peste 300.000 de euro) si unei cote de piata de 25%.
"Este un inceput incurajator, desigur potentialul este mult mai mare si ne asteptam ca ritmul de aderare sa se accelereze pe masura ce oamenii devin mai informati despre avantajele pensiilor facultative", afirma Bram Boon.
El este de parere ca anul viitor numarul de clienti va creste mult mai repede, deoarece multe companii si-au bugetat cheltuieli legate de pensii facultative pentru angajati abia incepand cu 2008.
ING administreaza acum fondul ING Clasic, iar pana la sfarsitul acestei saptamani, spune Boon, ar putea primi de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private autorizatia pentru inca un fond, ING Optim. Acesta va investi 75% din contributiile clientilor in titluri cu venit fix si 25% in actiuni.
Pe piata pensiilor facultative mai activeaza acum Allianz-Tiriac Pensii Private, Aviva si BCR Asigurari de Viata.
A mai fost autorizata si compania de asigurari OTP Garancia, membra a grupului financiar ungar OTP, dar aceasta va incepe vanzarea pensiilor la mijlocul lunii.
In cursul acestei saptamani ING Fond de Pensii, societatea grupului care va activa pe pilonul II (pensii obligatorii), ar putea primi licenta de administrator, crede Bram Boon.
"Ne asteptam la un milion de clienti pe pilonul II pana la sfarsitul anului", sustine directorul ING Asigurari.
Compania si-a propus sa atinga o cota de piata de 30% pe pensii obligatorii pana in 2008.
ING are acum circa 30.000 de agenti de marketing care se vor ocupa de vanzarea pensiilor obligatorii, circa 2.000 fiind deja avizati de CSSPP. Inca 10.000 de agenti vor fi angajati pana la sfarsitul anului, potrivit lui Boon.
ING Asigurari de Viata este cea mai mare companie de pe piata de profil, cu prime brute subscrise de circa 123 de milioane de euro in 2006 si un profit net de 10 milioane de euro.
"In primul semestru al acestui an ne-am depasit obiectivele, este o crestere substantiala fata de anul trecut", afirma Bram Boon.
Banca ING, membra a aceluiasi grup olandez, a fost recent autorizata ca depozitar al activelor fondurilor de pensii obligatorii si facultative, alaturi de BCR, BRD-SocGen si Bancpost.
La nivel european, ING este unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentul pensiilor si al asigurarilor de viata, cu aproximativ sase milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO