Bănci și Asigurări

ING Bank inghite ING Securities

03.11.2006, 19:04 25

ING Securities, cea mai mare casa de brokeraj autohtona, cu o cota de piata de 10,5%, urmeaza sa fie integrata in cursul acestei luni in structura ING Bank, care va opera pe piata de capital sub propriul nume, a declarat pentru ZF Misu Negritoiu, directorul general al bancii.
Incepand din 2004, legislatia le permite bancilor comerciale sa inglobeze activitatile de brokeraj bursier si sa faca tranzactii direct pe piata.
"Operatiunea a fost destul de complicata, in conditiile in care si Bursa trece printr-o serie de schimbari. ING Securities nu este o entitate dedicata pietei de capital in sine, ci serveste nevoilor clientelei ING Bank, careia ii mijloceste operatiunile la bursa, asa incat integrarea era fireasca din momentul in care legislatia a permis-o", spune Negritoiu.
In primele noua luni ale anului, ING Securities a realizat tranzactii in valoare de 1,36 miliarde de lei (388 mil. euro).
Un proiect similar urma sa duca la integrarea CA-IB Securities in structura HVB Bank, insa in acest caz planurile s-au schimbat intre timp.
"Grupul nostru a luat decizia ca operatiunile pe piata de capital sa se deruleze separat, divizia de brokeraj urmand sa fie consolidata si sa beneficieze, desigur, de sinergiile cu banca", a declarat Dan Pascariu, presedintele HVB-Tiriac Bank.
El spune ca inca nu a fost luata o decizie in privinta fuziunii dintre CA-IB Securities si UniCredit Securities. CA-IB Securities este al saselea jucator pe piata de brokeraj, cu o cota de piata de circa 3,5% pe primele noua luni din acest an si cu tranzactii de 454 mil. lei (aproape 130 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO