Bănci și Asigurări

ING: Peste 178.000 de clienti la pensiile obligatorii in 7 zile

ING: Peste 178.000 de clienti la pensiile obligatorii in 7 zile

Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, estimeaza ca pana la 40% din clientii pensiilor private obligatorii ar putea ajunge intr-un fond prin procedura loteriei

26.09.2007, 17:33 20

ING Fond de Pensii a strans 178.251 de semnaturi pentru pensiile private obligatorii (pilonul II) in prima saptamana de functionare a sistemului. Cifra de 178.000 reprezinta aproape 18% din targetul de peste un milion de clienti stabilit pentru intreaga perioada de patru luni, conform reprezentantilor ING.
Aviva a semnat 65.000 de contracte in prima saptamana, au declarat pentru ZF reprezentantii companiei.
ING spera sa isi atinga targetul de vanzari in urmatoarea luna si jumatate, cand estimeaza ca marea majoritate a pietei va fi deja accesata de agentii autorizati sa vanda aceste produse.
Un milion de clienti inseamna aproximativ 30% dintr-o piata estimata la 3 milioane de clienti (in perioada celor patru luni de aderare initiala), ambitii asemanatoare cu ING declarand si Allianz-Tiriac, Aviva si BCR.
La nivelul intregii piete, numarul agentilor de vanzare autorizati era ieri de aproape 190.000, din care peste 41.000 lucreaza direct pentru ING. Compania are pana acum cea mai numeroasa forta proprie de vanzare de pe piata, fiind urmata la distanta de Aviva (care lucreaza prin brokerul propriu AAV, cu 30.000 de agenti) si Allianz-Tiriac Pensii Private (peste 22.000 de agenti).
Produsul de pensii private obligatorii al ING este vandut atat de agentii din forta directa de marketing (care include si reteaua ING Bank) dar si de agentii a 20 de brokeri de pensii private, cu care ING are contracte de distributie.
Ce inseamna exact 178.000 de semnaturi intr-o saptamana? Din moment ce ING a pornit pe 17 septembrie cu o forta de vanzare autorizata de 34.000 de agenti, nivelul atins in prima saptamana inseamna ca fiecare agent a semnat cate un act de aderare in fiecare din cele cinci zile lucratoare ale saptamanii trecute.
Tot ieri, FinCop, unul dintre cei mai mari brokeri de pe piata pensiilor private, a anuntat vanzari de circa 40.000 de contracte in prima saptamana.
Un alt broker de pensii mare de pe piata, Brokerpool Cluj, a precizat pentru ZF ca a semnat peste 60.000 de contracte in prima saptamana. FinCop are deocamdata o forta autorizata de 5.300 de agenti autorizati, iar Brokerpool peste 17.000.
Alte companii de administrare au anuntat vanzari de ordinul miilor sau zecilor de mii de semnaturi in prima saptamana sau in primele zile, dar marea majoritate a administratorilor au preferat sa nu comunice inca asemenea cifre, considerandu-le irelevante pentru campania de vanzare, care se intinde pe patru luni. Anuntarea unui anumit numar de contracte semnate nu asigura insa nicio companie de administrare ca va ramane cu toti clientii care au semnat pentru fondul administrat de aceasta.
In cazul in care un client semneaza cu doua companii de administrare, cel mai probabil el va ajunge in procedura de redistribuire aleatoare din luna ianuarie (loteria). Radu Vasilescu, directorul general al ING Fond de Pensii, estimeaza ca pana la 40% din clientii pensiilor private obligatorii ar putea ajunge intr-un fond prin procedura loteriei, din cauza semnaturilor multiple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO