Bănci și Asigurări

Intesa vede in BCR achizitia perfecta

20.09.2005, 18:58 12

Achizitionarea BCR, ultima banca de dimensiuni mari din regiune care nu a fost inca privatizata, se coreleaza perfect cu strategia selectiva de achizitii a Bancii Intesa in zona Europei Centrale si de Est, a declarat Giovanni Boccolini, seful diviziei internationale pentru banci filiale a grupului italian.

El spune ca BCR reprezinta pentru Intesa o oportunitate ideala pentru a-si consolida pozitia in regiune datorita celor peste 340 de sucursale, brandului puternic recunoscut in intreaga tara si cotei de piata semnificative. Intesa, cel mai puternic grup financiar din Italia, a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit de aproape 5 mld. euro, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea activelor sale se ridica la 271 mld. euro.

Italienii au deja o prezenta solida in Europa Centrala si de Est prin CIB, a patra banca ca marime din Ungaria, PBZ, a doua banca din Croatia, VUB, a doua banca din Slovacia si Delta Banka, cea de-a doua banca din Serbia si Muntenegru. In prezent, acestea inseamna pentru Intesa 3,5 milioane de clienti in regiune si o retea de 650 de unitati.

In cazul preluarii BCR, Intesa intentioneaza sa foloseasca o abordare de "banca universala pluri-locala", adica principalele categorii de parteneri de afaceri ai BCR vor fi aceleasi cu cele pe care Intesa ii deserveste pe piata sa autohtona, si anume populatia, afacerile de orice marime, companiile, institutiile financiare, autoritatile municipale si locale si agentiile guvernamentale.

Intesa are de luptat pentru BCR cu sapte alte banci care ar urma sa depuna oferte ferme pana pe 17 octombrie: Fortis, Banco Comercial Portugues, Deutsche Bank, Erste Bank, Dexia, KBC, Banca Nationala a Greciei si BNP Paribas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO