Bănci și Asigurări

Investitia in Allianz-Tiriac Pensii ar putea ajunge la 100 mil. euro

26.09.2007, 17:34 19

Investitia in Allianz-Tiriac Pensii Private ar putea sa ajunga la 100 de milioane de euro in urmatorii ani, in functie de cum se va pozitiona compania pe piata, potrivit directorului general al companiei, Crinu Andanut.
"Investitia va depinde de puterea noastra de patrundere pe piata, pentru ca, in primul rand, cheltuiala care este cea mai impovaratoare astazi pentru acest sistem este cea de achizitie a contractelor (comisioanele platite agentilor de marketing - n. red.), pe langa actiunea de comunicare, marketing si publicitate", afirma Andanut.
Astfel de sume pentru investitii au anuntat si alti administratori de pensii, cum ar fi olandezii de la ING sau grupul britanic Aviva.
Allianz-Tiriac administreaza un fond de pensii obligatorii si doua fonduri de pensii facultative. Seful companiei de pensii estimeaza ca aceasta va trece pe profit peste aproximativ sapte ani.
"Investitia in acest business care se cheama pensii este foarte mare si pe termen foarte lung. Ne putem astepta ca primele rezultate pozitive sa se produca undeva peste 7 ani. Cu privire la active, speram sa atingem foarte repede, intr-un termen mediu, bineinteles, primul miliard de euro in administrare", sustine Andanut.
El considera ca aparitia pensiilor private va impulsiona vanzarile de asigurari de viata. "Daca este sa ma bazez pe experientele celorlalte tari din Europa Centrala si de Est, as putea sa spun ca piata asigurarilor de viata va avea o crestere proportionala cu piata pensiilor private. In fond, sunt produse complementare, iar un bun vanzator va reusi sa explice clientului sau ca viitorul la pensie se poate constitui din mai multe piloane, nu doar din cele trei piloane de pensii", explica Andanut.
Varianta video a interviului cu directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private o puteti urmari pe site-ul Ziarului Financiar, www.zf.ro, la sectiunea ZF TV.

TIUTL: Ardaf cauta doi directori generali adjuncti

Angela Placinta
Ardaf, companie de asigurari preluata la inceputul anului de cehii de la PPF Investments, se afla in prezent in cautarea a doi directori generali adjuncti, dupa ce Laura Atanasiu si Daniel Barabant, care ocupau aceste posturi, au fost numiti in alte functii.
Cei doi au fost membri ai conducerii executive a societatii timp de o jumatate de an, de la achizitia companiei de catre cehi de la omul de afaceri Ovidiu Tender.
"Facem schimbari in functie de etapele prin care trece compania. Laura Atanasiu si Daniel Barabant au fost numiti directori generali adjuncti temporar, pentru ca aveam nevoie de oameni la momentul respectiv. Acum echipa de conducere a societatii este in curs de formare si va fi prezentata la sfarsitul lunii octombrie, odata cu anuntarea relansarii si repozitionarii Ardaf", a declarat pentru ZF Daniel Tudor, presedintele si directorul general al Ardaf.
Daniel Barabant va fi in continuare director al centrului zonal Cluj al Ardaf, pozitie pe care a ocupat-o inainte de numirea in postul de director general adjunct, iar pentru Laura Atanasiu "ramane inca de stabilit postul pe care il va ocupa", spune Tudor.
Compania are acum doi directori adjuncti: Daniel Bordeanu si Adina Bacioiu.
Daniel Bordeanu face parte din echipa formata dupa preluarea companiei de catre PPF Investments, in timp ce Adina Bacioiu a fost numita in aceasta functie la inceputul lunii septembrie.
Bacioiu a fost director general adjunct executiv al RAI Asigurari, companie in care a activat timp de cinci ani, pana in 2005, si director de vanzari la brokerul AON Romania.
Ardaf a incheiat primul semestru cu afaceri de 25,3 mil. euro, in scadere cu 30%, insa a reusit sa isi reduca pierderile comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Acestea au scazut cu 56%, la 11 mil. euro. In 2006, Ardaf a inregistrat cea mai mare pierdere din intreaga piata a asigurarilor, de 35 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO