Bănci și Asigurări

Italienii de la Sanpaolo au castigat 2,8 mil. euro in sase luni

14.07.2006, 18:48 15

Sanpaolo IMI Bank, a 22-a banca de pe piata dupa active, a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 2,82 mil. euro, reprezentand 67% din profitul total al anului trecut.
La 30 iunie, banca inregistra active de 248,3 mil. euro, in crestere cu 24% fata de sfarsitul lui 2005. Dupa primele trei luni ale anului, Sanpaolo isi conservase o cota de piata de 0,6%, reusind sa creasca in pas cu piata.
"Rezultatele primului semestru reflecta strategia de crestere abordata de subsidiara romana a grupului Sanpaolo IMI, al treilea grup bancar din Italia", afirma Marco Capellini, directorul general al Sanpaolo IMI Bank Romania.
Filiala locala a grupului italian are un portofoliu de credite in valoare de 132,5 milioane de euro, soldul la jumatatea anului fiind cu 21% mai mare decat in 2005. In acelasi timp, depozitele atrase au urcat cu 19%, insumand 121,3 mil. euro. Banca promoveaza in prezent o oferta de credite imobiliare in lei, la o dobanda variabila de 8,5% pe an, printre clientii vizati numarandu-se si persoanele fizice care lucreaza in Italia. De altfel, acest segment de clientela a intrat si in vizorul celorlalte banci italiene prezente pe piata, UniCredit si Banca Italo-Romena acceptand sa ia in considerare venituri obtinute in baza unor contracte de munca incheiate in Italia.
De la inceputul anului, banca si-a extins reteaua teritoriala cu sase unitati, ajungand in prezent la 32. Cea mai mare concentrare de sucursale este in Transilvania, in conditiile in care Sanpaolo a preluat in 2002 structura fostei banci regionale West Bank, infiintata in 1996.
Sanpaolo IMI Bank Romania are in plan pentru anul acesta extinderea retelei la 38 de unitati si majorarea cotei de piata pana la 3%, fata de 0,6% la sfarsitul trimestrului I, obiectiv care pare extrem de ambitios avand in vedere concurenta.
De asemenea, SanPaolo are prevazuta pentru acest an o majorare cu 10 mil. euro a capitalului social, situat in prezent la circa 29 mil. euro.
Institutia bancara a contractat la sfarsitul anului trecut un imprumut de 15 mil. euro de la SanPaolo IMI Bank Irlanda pentru majorarea fondurilor proprii, cresterea acestora fiind destinata acordarii in continuare de credite in valuta. Totodata, banca intentioneaza sa promoveze si produsele in lei, avand in plan lansarea de noi credite imobiliare si pentru investitii pe termen mediu si lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO