Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Companiile din judeţul Bacău au luat mai multe credite decât populaţia, în timp ce depozitele cresc semnificativ

Autor: Mircea Nica

18.12.2020, 19:30 199

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Bacău a înregistrat o creştere uşoară, de doar 4,2%, la final de septembrie 2020, în timp ce soldul creditelor corporate în lei şi valută a crescut accentuat cu 11,9% faţă de septembrie 2019 ♦ Soldul depozitelor populaţiei şi companiilor din judeţ a crescut pe toate fronturile, cu ritmuri de peste 10%.

Judeţul Bacău, al 15-lea cel mai creditat ju­deţ la nivel naţional, avea la finalul pri­me­lor nouă luni din 2020 un sold al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, în va­loare de 4,5 mld. lei, cu 7,9% mai mult faţă de soldul de la finalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR.

Înaintea judeţului Bacău în clasamentul pri­vind cele mai creditate judeţe la nivel naţio­nal se află Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Bra­şov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mureş, Galaţi şi Arad. Soldul depozitelor bancare ale populaţiei şi companiilor din judeţul Bacău a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la o valoare de 11,9 mld. lei, cu 21,8% mai mult com­parativ cu soldul înregistrat la finalul aceleiaşi perioade a anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO