Bănci și Asigurări

Leul începe o nouă săptămână mai apreciat. Euro a coborât sub 4,34 lei

Autor: Monica Juganaru

19.12.2011, 00:00 142

Leul a continuat să câştige teren în faţa euro pe parcursul ultimei şedinţe de tranzacţionare de săptămâna trecută, iar cursul a închis vineri sub pragul de 4,34 lei/euro, pe o piaţă cu volume de transfer în creştere.

Cotaţiile au atins un minim de 4,3360 lei/euro în şedinţa de vineri, iar unii dealeri cred că leul a fost susţinut şi de românii plecaţi la muncă peste graniţă care au trimis valută în ţară cu ocazia Sărbătorilor.

Pieţele valutare din regiune afişau vineri evoluţii mixte. BNR a publicat vineri un curs oficial de 4,3409 lei/euro, în scădere de la 4,3422 lei/euro în ziua precedentă. Leul s-a apreciat vineri şi în raport cu moneda americană, după cinci şedinţe consecutive de scădere. Dobânzile afişate vineri de bănci pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au scăzut la 4,66%-5,16% pe an.

Scăderea dobânzilor a fost anticipată de dealeri şi este explicată printr-un surplus de lichiditate pe care îl au unele bănci, după ce Banca Naţională a injectat pe piaţă peste 7 mld. lei săptâmna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO