Bănci și Asigurări

Libra Bank castiga greu teren

Libra Bank castiga greu teren

Libra Bank a deschis de la inceputul acestui an 6 sucursale

17.08.2006, 18:59 33

Activele Libra Bank au crescut in primele sase luni ale anului cu 5%, comparativ cu decembrie anul trecut, pana la 392,6 mil. lei (aproape 111 mil. euro).
Soldul creditelor acordate a ajuns la aproape 225 mil. lei (64,5 mil. euro) la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 25% fata de finele lui 2005. Soldul depozitelor atrase a crescut mai incet, ajungand in iunie la 327 mil. lei (92,5 mil. euro), in crestere cu 9% fata de anul trecut.
Banca nu a facut public si rezultatul - profit sau pierdere - acumulat dupa primele sase luni. In 2005, Libra Bank a inregistrat o pierdere de 4,5 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), in conditiile in care a investit in extinderea retelei teritoriale si a trecut de la standardele romanesti de raportare contabila la IFRS (standardele internationale de raportare financiara).
Libra Bank a deschis de la inceputul acestui an 6 sucursale, reteau teritoriala ajungand astfel la 19 unitati. In perioada urmatoare va fi deschisa o noua sucursala la Oradea, reteaua urmand sa ajunga astfel la 20 de unitati.
Libra este o banca de dimensiuni reduse, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), un alt actionar fiind societatea Sebastian Park.
La sfarsitul lunii trecute, actionarii bancii au decis majorarea capitalului social cu 9 mil. lei (2,5 mil. euro), pana la 74 mil. lei (21 mil. euro), prin aport in numerar al actionarilor.
Banca a lansat la sfarsitul lui iunie un card de debit sub sigla Visa Classic si a anuntat ca va lansa si carduri de credit in urmatoarele luni.
Pentru aceasta toamna este planificata si intrarea pe piata derivativelor. Libra Bank intentioneaza sa vanda instrumente avand la baza cursul de schimb si rata dobanzii, precum si sa tranzactioneze in cont propriu sau in contul clientilor cu instrumente ale pietei monetare - cecuri, cambii, bilete la ordin, certificate de depozit, cu valute, valori mobiliare si alte instrumente financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO