Bănci și Asigurări

Lupta cu pierderile: Volksbank a concediat 170 de angajaţi

Volksbank a concediat 170 de oameni şi continuă restructurarea

Autor: Razvan Voican

16.08.2012, 00:06 1166

Volksbank, care a încheiat anul trecut cu pierderi de circa 95 mil. euro după standardele internaţionale de raportare, a hotărât să desfiinţeze aproape 170 de posturi în contextul măsurilor de restructurare prin care încearcă să-şi redreseze situaţia financiară.

Banca a prevăzut acordarea de plăţi compensatorii de 809.500 lei pentru această concediere colectivă, banii fiind alocaţi pe baza salariului de bază al fiecărui angajat în luna de dinaintea preavizului.

Este una dintre cele mai importante restructurări de personal din sectorul bancar, după ce bancherii au tot amânat astfel de măsuri.

Pe lângă faptul că a avut cele mai mari pierderi de pe piaţă în 2011, Volksbank continuă să fie afectată de procesele intentate de clienţii care acuză clauze considerate abuzive din vechile contracte de credit. La sfârşitul anului trecut banca era implicată în 2.638 de litigii privind protecţia consumatorilor, din care 751 au fost soluţionate irevocabil în favoarea clienţilor şi pentru care a fost constituit un provizion de 21,6 mil. lei (5 mil. euro). În cursul lui 2011 au fost înregistrate 1.364 de litigii noi în principal din cauza clauzei care permitea băncii să modifice dobânda în funcţie de piaţă şi a aşa-numitului comision de risc.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO