Bănci și Asigurări

Majorare de capital cu 6,8 mil. euro la Carpatica

24.04.2007, 18:09 16

Actionarii Bancii Carpatica au aprobat majorarea capitalului social cu 23,1 milioane de lei (6,9 milioane de euro) prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net si din primele de emisiune. In urma acestei operatiuni, fiecare actionar va primi 16,4 actiuni gratuite pentru 100 de titluri detinute. Efectele acestei hotarari se vor rasfrange asupra actionarilor bancii inregistrati la data de 10 mai. In cadrul Adunarii Generale organizate la sfarsitul saptamanii trecute actionarii Carpatica au aprobat de asemenea situatiile financiare pentru anul trecut, repartizarea profitului net, descarcarea de gestiune a administratorilor dar si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2007.
Carpatica a obtinut anul trecut un profit net de 19,1 milioane de lei, in crestere cu 8,1% fata de 2005. Administratorii au propus actionarilor repartizarea profitului pentru constituirea de rezerve legale, alimentarea fondului de riscuri generale bancare si crearea de rezerve din profit. Activele au crescut in schimb cu 77% pe parcursul anului trecut, urcand pana la 1,6 miliarde de lei (aproape 465 milioane de euro). In aceste conditii, cota de piata a bancii a urcat usor, la 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO