Bănci și Asigurări

Majorare de capital pentru BCR Asigurari

21.05.2007, 18:00 12

Actionarii BCR Asigurari intentioneaza sa discute in cadrul intalnirii AGA, care va avea loc pe 28 mai, majorararea capitalului social al companiei de la 30 mil. lei (9,1 mil. euro) la 73,75 mil. lei (22,5 mil. euro) potrivit informatiilor aparute in Monitorul Oficial.
Compania va emite astfel 4,375 milioane de actiuni la un pret de subscriere de 16 lei pe titlu. Din acest total, sase lei pe actiune reprezinta prima de emisiune.
Dupa publicarea hotararii actionarilor din 28 mai in Monitorul Oficial, toti actionarii BCR Asigurari vor avea posibilitatea, in termen de o luna, sa isi exercite dreptul de preferinta. Dupa expirarea termenului, titlurile ramase vor fi oferite spre subscriere actionarilor care si-au exercitat dreptul de preferinta in prima etapa de subscriere.
Aceasta majorare este mult mai mica decat suma propusa initial de companie si anume marirea cu 70 de milioane lei (20 mil. euro) a capitalului detinut pana la 100 de milioane lei (28,3 mil. euro), potrivit informatiilor aparute anterior in Monitorul Oficial. Din aceasta suma, 14 milioane lei reprezentau rezervele societatii care ar fi putut fi incorporate in capitalul social, operatiunea fiind insotita si de emiterea unui maxim de 5,6 milioane actiuni noi, cu o valoare norminala de 10 lei/ actiune, oferite spre subscriere si varsarea de numerar si/sau compensarea prin intermediul unor creante lichide si exigibile detinute de actionarul majoritar al BCR asupra BCR Asigurari, in valoare de 18 milioane lei.
Modificarea convocatorului a avut loc insa la solicitarea actionarului majoritar, Banca Comerciala Romana (BCR), care detine o participatie de 60,89% din actiunile companiei de asigurari. Actionariatul BCR Asigurari este de asemenea detinut in proportie de 20,84% de Financiara SA, companie controlata de BCR, restul titlurilor revenind mai multor angajati ai grupului BCR.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a comenta aceste informatii.
BCR Asigurari, a sasea companie de asigurari de pe piata asigurarilor, a subscris anul trecut prime brute in valoare de circa 120 milioane euro, in crestere cu 46% fata de nivelul de 82 milioane de euro inregistrat in 2005, in conditiile in care compania practica numai asigurari generale. Potrivit estimarilor facute de majoritatea jucatorilor, piata asigurarilor a crescut anul trecut cu 33%, pana la 1,6 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO