Bănci și Asigurări

Maxicont - produs pentru atras banii clientilor

23.06.2004, 00:00 75

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat recent produs adresat clientilor care doresc sa faca economii, remunerate ca atare, dar si sa pastreze un acces rapid la bani.
Maxicont este un nou tip de cont de economisire in lei sau valuta (dolari sau euro), care imbina avantajele unui depozit cu cele ale unui cont curent. Astfel, se pot depune si retrage bani in orice moment, in conditiile obtinerii unor niveluri superioare de dobanda pentru banii aflati in depozit, comparativ cu cele oferite de contul curent clasic.
Retragerea de numerar se poate efectua in orice moment, cu conditia pastrarii in cont a unui sold minim. Suma minima ce trebuie mentinuta permanent in sold este de 5 milioane de lei, respectiv 250 de dolari/euro. Maxicont poate fi alimentat oricand cu minimum 500.000 de lei sau 50 de dolari/euro pentru conturile de economii in valuta.
Soldul minim trebuie mentinut cel putin o luna de zile de la data deschiderii unui Maxicont de economii in lei, respectiv 3 luni de zile pentru cel in valuta. In cazul in care soldul scade sub valoarea minima, suma ramasa se va transfera intr-un cont curent.
In cazul conturilor de tip "Maxicont" in lei, dobanda platita de banca este diferentiata pe doua transe ale soldului. Astfel, pentru un sold cuprins intre 5 si 50 milioane de lei, depunatorii beneficiaza de o dobanda de 11% pe an, iar pentru un sold al contului de economii de peste 50 milioane de lei, dobanda este de 13,5% pe an, comparativ cu 1% pe an dobanda bonificata la contul curent clasic.
In cazul unui depozit Maxicont in valuta, dobanda este de 1% pe an pentru dolari si de 1,25% pe an pentru euro, de peste doua ori mai mare fata de conturile curente.
Dobanda la Maxicont se bonifica lunar, pentru economiile in lei si trimestrial, la contul de economii in valuta.
Maxicont beneficiaza si de protectia Fondului de Garantare a Depozitelor.
Miscarea BCR se inscrie in trendul recent declansat al bancilor de a incuraja economisirea, in special in lei, dupa ce volumul depozitelor populatiei a scazut sub povara cresterii consumului. Calea a fost deschisa de solutiile implementate de Raiffeisen Banca pentru locuinte si Volksbank, care au legat acordarea de credite de constituirea unor depozite. Produsul BCR are de asemenea potentialul de a incuraja economisirea, prin eliminarea factorului de imobilizare temporara a banilor in conditiile platii unei dobanzi comparabile cu cele oferite la depozitele la termen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO