Bănci și Asigurări

Millennium a pierdut 6,6 mil. euro in T1

Millennium a pierdut 6,6 mil. euro in T1

Jose Toscano: Suntem atenti la toate oportunitatile care pot aparea chiar si in situatia actuala

12.05.2009, 14:38 17

Millennium Bank Romania, filiala locala a grupului portughez care a concurat cu Erste pentru preluarea BCR, a incheiat trimestrul I cu o pierdere neta de 6,6 mil. euro, fata de 6,3 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate de banca-mama.

Portofoliul de credite aproape s-a triplat in acelasi interval, ajungand la 239 mil. euro, in timp ce soldul depozitelor a inregistrat o dinamica mai lenta, dublandu-se pana la nivelul de 139 mil. euro. Banca isi asigura finantarea in principal din Portugalia.
"Rezultatele financiare ale bancii indica o evolutie sigura si constanta a companiei si incurajeaza grupul Millennium bcp in angajamentul sau fata de piata romaneasca", a comentat Jose Toscano, CEO al Millennium Bank Romania.
Si banca-mama continua sa catalogheze drept "incurajatoare" cifrele pe primul trimestru al acestui an, asa cum le-a considerat si pe cele din 2008, si apreciaza ca pierderea neta este mai mica decat anticipa, datorita performantei inregistrate la nivelul veniturilor din tranzactionare, precum si economiilor realizate la nivelul costurilor operationale, fara a detalia insa.
Conform strategiei initiale, banca ar urma sa devina profitabila in 2011. La nivelul anului trecut, pierderile au insumat 35 mil. euro.
"In acest an, ne consolidam pozitia si suntem atenti la toate oportunitatile care pot aparea chiar si in situatia actuala", a adaugat Toscano.
De la inceputul anului, au fost deschise 7 unitati, totalul ajungand la 72, fata de 42 in martie 2008, acoperind 17 judete. Oficialii bancii afirma ca in 2009 Millennium se va concentra pe consolidarea retelei. In cursul primului trimestru, portughezii au adus inca 67 mil. euro la capitalul total al filialei locale, continuand planul de dezvoltare a operatiunilor.
Portughezii au intrat pe piata locala in octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale in 8 orase. Investitia initiala a fost de 40 de milioane de euro, iar pana la sfarsitul anului 2011 planul initial prevedea o investitie de 300 mil. euro.
 
 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO