Bănci și Asigurări

Millennium ataca pe economisire, oferind dobanzi la lei de 16% pe an

27.01.2009, 15:03 8

Portughezii de la Millennium incearca sa atraga clienti pe partea de economisire, oferind o dobanda record de 16% pe an pentru depozitele pe noua luni sau un an.
Aceasta este acum cea mai mare dobanda afisata de o banca in oferta standard, insa in cadrul negocierilor private clientii pot obtine niveluri mai inalte de dobanda pentru depunerile de valori mari. Pentru sumele pastrate in conturi curente banca plateste o dobanda de 12% pe an. Pentru depozitele in euro dobanzile sunt de asemenea aproape de palierul superior al pietei, mergand de la 5,5% la 6,5% pe an, insa raman sub recordurile de peste 7% pe an oferite de alti jucatori. Millennium si-a inceput activitatea in toamna lui 2007, iar pana recent a fost un jucator agresiv pe creditare. In octombrie 2008, cand s-a implinit un an de la lansarea operatiunilor, banca a raportat credite in sold de 189 de milioane de euro, fata de depozite atrase de 79 de milioane de euro. La acel moment banca opera o retea de 52 de unitati, din care 15 centre financiare, 36 de centre de credit si o sucursala dedicata clientilor de private banking.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO