Bănci și Asigurări

Millennium îşi înjumătăţeşte capitalul ca să acopere pierderi de 62 mil. euro

Millennium îşi înjumătăţeşte capitalul ca să acopere pierderi de 62 mil. euro

Autor: Voican Razvan

23.08.2011, 00:00 559

Portughezii de la Millennium Bank au hotărât înjumătăţirea capitalului social al băncii locale pentru acoperirea unei pierderi de 259,7 mil. lei (circa 62 mil. euro) acumulate în anii trecuţi.

Filiala din România este controlată prin intermediul unui vehicul denumit Millennium BCP Participacoes SGPS, în timp ce Banco Commercial Portugues, cea mai mare bancă portugheză, deţine în mod direct numai 0,0026% din capitalul social. În urma acoperirii pierderilor amintite, Millennium Bank rămâne cu un capital de 259,69 mil. lei, iar structura acţionariatului nu se modifică.

După ce au ratat finala privatizării BCR, portughezii au avut curajul să înceapă o investiţie bancară de la zero în toamna lui 2007, însă nu au avut timp să avanseze prea mult înainte să vină criza.

Banca a reuşit să-şi reducă pierderea trimestrială la 3,7 mil. euro în T2 anul acesta şi încearcă să-şi crească portofoliul de credite, ajungând la 357 mil. euro. Între timp, banca-mamă se gândeşte să vândă din active pentru a-şi consolida capitalul, pe listă figurând filiala din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO