Bănci și Asigurări

Mircea Dihel va prelua conducerea Tiriac Leasing

Mircea Dihel va prelua conducerea Tiriac Leasing

Mircea Dihel

27.04.2009, 18:29 2018

Mircea Dihel, fostul director general al OTP Leasing, ar putea prelua saptamana viitoare conducerea Tiriac Leasing, a sasea companie de pe aceasta piata, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, au declarat pentru ZF surse din piata.

Dihel, 31 de ani, il va inlocui pe Adrian Alexe, care ocupa pozitia de director general al Tiriac Leasing de sase ani, din 2003. Anul trecut Tiriac Leasing a finantat bunuri in valoare de 218 mil. euro, in scadere cu aproape 3% fata de 2007, bazandu-se in special pe sectorul auto. In perioada 2000-2003, Alexe, 42 de ani, a fost directorul general al BCR Leasing.
Mircea Dihel este unul dintre cei mai tineri executivi din leasing, o piata care anul trecut a coborat la circa 4,8 mld. euro, cu 3% sub nivelul din 2007, pe fondul scaderii puternice a vanzarilor de masini noi, deoarece majoritatea erau cumparate in leasing.
Dihel a condus OTP Leasing de la infiintare, in vara lui 2007.
Inainte de a veni la OTP Leasing, Dihel a activat in cadrul BRD Sogelease pe postul de Collection Manager (2003-2004), iar mai tarziu a fost director de operatiuni la HVB Leasing (2004-2007). Mircea Dihel nu a comentat aceste informatii. "In acest moment, Tiriac Holdings exploreaza mai multe posibilitati de intarire a echipei de management Tiriac Leasing. Acest proces se afla in plina derulare, neconcretizandu-se pana in prezent in vreo decizie sau vreo nominalizare", a declarat Cristina Munteanu, directorul de comunicare al Tiriac Holdings.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO