Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ING: Retailul împinge la creşterea veniturilor

Autor: Voican Razvan, Ciprian Botea

10.11.2010, 23:52 32

ING Bank şi-a majorat veniturile cu 15-20% în primele nouă luniale anului, creşterea fiind susţinută în principal de divizia deretail care a depăşit recent pragul de un milion de clienţipersoane fizice afirmă Mişu Negriţoiu, directorul general albăncii.

"La profit suntem cam la nivelul din 2009, deşi provizioanele aucrescut sensibil. Creditele neperformante nu sunt însă mai mari de6% nici la corporate, nici la retail." El spune că se deterioreazăcel mai mult portofoliul de credite de consum, în timp ce laipotecare creditele neperformante reprezintă numai circa 1%.Creşterea afacerilor pe retail ar urma să continue, ING intrând încompetiţia refinanţărilor de credite. "Refinanţarea este o mizăpentru noi în măsura în care pentru a creşte pe o piaţă care stătrebuie să luăm clienţi de la alţii."

Negriţoiu susţine că cifrele per ansamblul anului 2010 vor fi maibune decât cele din 2009, atât în privinţa profitului, cât mai alesa numărului de clienţi.
Profitul net al băncii ar urma să crească mult mai vizibil anulviitor pentru că va scădea foarte mult costul riscului, dupăestimările sale. Bugetul pe 2011 este construit ca pentru un an de"business as usual".

Grupul ING a raportat ieri un profit net de 371 mil. euro petrimestrul III, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din2009, ca urmare a operaţiunilor de restructurare, în timp ce lanouă luni profitul a urcat la 2,78 mld. euro, faţă de o pierderenetă de 223 mil. euro în 2009. ING a anunţat ieri că ia în calculdouă IPO-uri - unul în Europa şi altul în SUA - pentru separareadiviziei de asigurări conform înţelegerii cu statul olandez, careîn toamna lui 2008 a injectat 10 mld. euro pentru susţinereagrupului.
Afaceri mai mari dar profit în scădere la ING Asigurări

ING Asigurări de Viaţă a înregistrat un profit brut de 46 mil. lei(circa 11 mil. euro) în primele nouă luni, în scădere cu 42% faţăde aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii unor taxela produsele unit-linked (asigurări cu componentă de economisire).Primele brute subscrise în perioada ianuarie-septembrie au urcat cu4,3%, la 404 mil. lei, în condiţiile creşterii poliţei medii şivânzărilor mai mari de produse unit-linked. Compania avea înadministrare active de 1,94 mld. lei la sfârşitul lui septembrie,cu 13% mai mari decât anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO