Bănci și Asigurări

Noul CEO al Aviva Fond de Pensii cauta randamente mari si risc scazut

Noul CEO al Aviva Fond de Pensii cauta randamente mari si risc scazut

Eugen Voicu, director general executiv al Aviva Fond de Pensii: "Nu stiu daca voi putea sa cumulez cele doua functii, cea de director de investitii si cea de director general executiv. Probabil va fi numit un alt director de investitii."

23.01.2008, 17:45 23

Randamentul va fi principalul obiectiv pentru Eugen Voicu, noul director general executiv al Aviva Fond de Pensii, experienta de peste 13 ani in administrarea de fonduri mutuale contribuind la strategia de administrare a pensiilor private obligatorii.
"Principala tinta a companiei va fi randamentul, in contextul mentinerii gradului de siguranta si a riscului scazut caracteristice fondurilor de pensii obligatorii", a declarat Eugen Voicu, numit luni in functia de director general executiv al Aviva Fond de Pensii.
Din luna decembrie si pana in prezent, Eugen Voicu a ocupat functia de director de investitii in cadrul Aviva Fond de Pensii, aceasta pozitie urmand a fi preluata de o alta persoana din cadrul companiei.
"Nu stiu daca voi putea sa cumulez cele doua functii, cea de director de investitii si cea de director general executiv. Probabil va fi numit un alt director de investitii", continua Voicu de la Aviva Fond de Pensii.
Eugen Voicu a preluat functia de director executiv de la Adrian Allott. Alaturi de pozitia din cadrul Aviva Fond de Pensii, Voicu este si director executiv al societatii de administrare a investitiilor Certinvest, preluata de grupul Aviva in toamna anului trecut.
Certinvest administreaza patru fonduri deschise de investitii si active nete de peste 51,8 milioane de lei. Fondul de actiuni Intercapital a marcat anul trecut un randament anual de 12%, mult sub cresterea raportata de principalii indici bursieri.
In timp ce fondul cu plasamente diversificate Capital Plus a incheiat 2007 cu un plus anual de 13,3%.
"Numirea mea in functia de director executiv al fondului de pensii este o consecinta fireasca a parteneriatului pe care l-am demarat cu cei de la Aviva in toamna anului trecut", continua Voicu.
Aviva Fond de Pensii a atras 247.563 de adeziuni pana la 1 ianuarie, reprezentand 7,79% din piata fondurilor de pensii private obligatorii. Obiectivul anuntat de companie la inceputul campaniei de promovare a pensiilor private, in septembrie 2007, a fost atingerea unei cote de 30%.
Eugen Voicu nu este singurul administrator de fonduri mutuale care a trecut granita spre fondurile de pensii obligatorii.
Cos-min Paunescu, fostul presedinte si director executiv al societatii de administrare KD Investments, a ocupat timp de cateva luni functia de director executiv de investitii in cadrul societatii slovene Prima Pensie.
Fondurile de pensii private obligatorii nu au fost lipsite nici anul trecut de modificari in structura de conduce.
In toamna anului trecut, Besim Jawad a devenit noul CEO al Interamerican Pensii, in locul lui Frans van der Ent.
In timp ce OTP Fond de Pensii nu a numit nici pana in prezent un inlocuitor pentru demisionarul Marius Floarea, fost director general executiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO