Bănci și Asigurări

Octavia Cutuş pleacă de la UniCredit la ING

Octavia Cutuş pleacă de la UniCredit la ING, unde va conduce divizia Wealth Management

Octavia Cutuş a mai lucrat pe private banking la Raiffeisen

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax, Razvan Voican

21.04.2011, 23:53 1548

ING Bank a numit-o la conducerea diviziei nou-înfiinţate deWealth Management pe Octavia Cutuş, anterior director de privatebanking la UniCredit Ţiriac Bank, poziţie care a fost preluată dupăplecarea acesteia de Anca Eremia.

Cutuş, 36 de ani, a lucrat pentru UniCredit numai aproximativun an, după circa opt în care a fost la Raiffeisen Bank. Ea şi-aînceput cariera bancară la BRD, în toamna lui 1998 ca dealer întrezorerie, iar în 2002 a plecat pe o poziţie similară laRaiffeisen. Ulterior

s-a orientat spre zona de administrare de active personale,avansând în 2007 pe poziţia de head of wealth management, iar apoica director de vânzări în cadrul departamentului Private şiAffluent Banking al Raiffeisen Bank. Soţul său, Bogdan Cutuş, alucrat aproximativ 10 ani în trezoreria Citibank, unde a fostinclusiv şef de vânzări. A părăsit însă industria bancară, intrândîn business.

Atât ING, cât şi UniCredit au anunţat programe de creştere pesegmentul de private banking şi precizează că schimbările dinconducere sunt în linie cu strategiile vizate. "Intenţionăm săoferim clienţilor noştri actuali şi viitori produse şi serviciicomplexe la nivelul celor de pe pieţele mature. Prin divizia deWealth Management vom oferi în principal consultanţă în investiţiişi servicii de management al portofoliului", a declarat BogdanBoteanu, director general adjunct al ING Bank Romania.

Potrivit lui Boteanu, accentul va fi pe produse şi serviciicomplexe, de consultanţă şi management al portofoliului, oferitesuplimentar celor tradiţionale de administrare a activelor.

Această reaşezare a avut loc în baza unui proces mai îndelungatde cercetare a evoluţiilor pieţei şi de reevaluare a nevoilorclienţilor băncii.

Noua ofertă a diviziei de Wealth Management va include accesdirect la pieţele locale şi internaţionale, printr-o platformă detranzacţionare dedicată.

Anca Eremia a venit în UniCredit în mai 2010, după ce a activatla OTP Bank România tot pe private banking.

UniCredit a lansat recent o aplica­ţie de analiză aportofoliilor clienţilor de private banking în baza modelelorconcepute de UniCredit pe alte pieţe din regiune, periodicactualizate cu analizele echipelor de cercetare din cadrulgrupului.

ING Bank România a fost prima bancă străină care a lansat publicpe piaţa românească o ofertă de private & personal banking în2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO