Bănci și Asigurări

Omer Tetik, BT: Va fi o provocare pentru bănci să-şi continue creşterea

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania

Autor: Liviu Popescu

28.06.2015, 20:03 100
„După integrarea Volksbank ne vom uita după noi achiziţii.“
 
Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, al treilea ju­cător din sistemul bancar, spune că banca de la Cluj ur­măreşte noi achiziţii de bănci sau preluări de portofolii după ce a preluat fosta subsidiară locală a austriecilor de la Volks­bank, un jucător de top zece, într-una din cele mai mari tranzacţii din sistemul bancar din ultimii zece ani.
 
„Băncile din România vor avea unele provocări de în­fruntat întrucât ne îndreptăm către Mecanismul unic de supraveghere. Vom face banking ca şi ţările dezvoltate din Vest, cu pieţe mult mai dezvoltate. Va fi o provocare pentru băncile locale să-şi continue creşterea în sectoare precum IT&C sau companii de talie mică“, a spus Tetik, prezent la conferinţa ZF Bankers Summit ’15.
 
Preluarea Volksbank a apropiat Banca Transilvania de locul al doilea din sistemul bancar, deţinut în prezent de francezii de la BRD. BT avea la finele anului trecut o cotă de piaţă de 9,8%, iar Volks­bank de 3,4%. BRD avea 12,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO