Bănci și Asigurări

Omniasig a castigat 2,4 milioane de euro in trimestrul trei

20.11.2008, 18:07 24

Omniasig Vienna Insurance a obtinut un profit brut de 8,6 milioane de lei (echivalentul a 2,4 milioane de euro) in trimestrul al treilea, in crestere cu 59% fata de aceeasi perioada din anul 2007. Exprimata in euro, cresterea a fost usor mai mica, de 41%.

Cumulat pe primele noua luni, asiguratorul a inregistrat un profit brut de 28,3 milioane de lei (7,7 milioane de euro), in crestere cu aproape 54%, in lei, comparativ cu primele noua luni ale anului trecut.
Omniasig a subscris in trimestrul al treilea prime brute in valoare de 304 milioane de lei (circa 85 de milioane de euro), cu 16% mai mult decat in intervalul similar din 2007. Astfel, primele brute subscrise de companie in primele trei trimestre au ajuns la aproape 919 milioane de lei (252 de milioane de euro), in crestere cu 49% fata de 2007.
"Cresterea cifrei de afaceri peste media pietei pe majoritatea segmentelor de asigurari ne indreptateste sa afirmam ca, in actualul climat economic local si international, Omniasig isi va pastra pozitia castigata, atat in ceea ce priveste cota de piata, cat si cresterea continua a profitabilitatii", arata reprezentantii companiei.
Cea mai mare parte a afacerilor companiei au fost generate de asigurarile auto.
Primele subscrise pe ramura Casco au totalizat putin peste 493 de milioane de lei (135 de milioane de euro) pe primele noua luni, cu 83% mai mult decat in aceeasi perioada din 2007. Pe RCA, Omniasig a inregistrat o crestere mai modesta, de 21%, pana la aproape 224 de milioane de lei (61,5 milioane de euro).
Compania si-a dublat afacerile pe segmentul de asigurari de tip Property, volumul primelor subscrise urcand la 119 mil. lei (32,6 mil. euro).
Asigurarile Agricole (pentru daune la proprietati) au generat prime de 6,38 mil. lei, in crestere cu 430% fata de septembrie anul trecut. Cresterea puternica a avut loc in conditiile in care la sfarsitul lui 2007 Omniasig a preluat portofoliul de asigurari agricole al Agras, un alt asigurator local detinut de Vienna Insurance Group (VIG).
Grupul austriac mai detine pe plan local companiile Omniasig Viata, Asirom si urmeaza sa preia efectiv BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata (tranzactia asteptand inca autorizarile autoritatilor). VIG a incheiat recent vanzarea Unita catre un alt grup austriac - Uniqa, in conditiile in care ar fi ajuns sa concentreze o cota de piata prea mare.
VIG a obtinut in primele noua luni un profit brut de aproape 52 de milioane de euro pe piata locala, de peste zece ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul a fost influentat de vanzarea Unita, insa nu include si castigurile realizate de companiile de asigurari preluate de la grupul BCR.
Primele brute subscrise de VIG in Romania au totalizat aproape 495 de milioane de euro in primele noua luni, marcand astfel o crestere cu 64% fata de aceeasi perioada din 2007 (datele sunt prezentate conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara). Romania este astfel a treia piata externa pentru VIG, dupa Cehia si Polonia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO