Bănci și Asigurări

Omniasig: Afaceri de 240 mil. euro si infuzie de capital de 30 mil. euro

Omniasig: Afaceri de 240 mil. euro si infuzie de capital de 30 mil. euro

Toma: Vom decide soarta Agras in urmatorul semestru

11.12.2007, 20:21 26

Omniasig, a doua companie de asigurari de pe piata, va inregistra anul acesta afaceri de 800 mil. lei (240 mil. euro) in volum de prime brute subscrise, a declarat ieri directorul general al companiei, Constantin Toma. Omniasig este principala companie controlata de grupul Vienna Insurance in Romania, din grup facand parte si Omniasig Asigurari de Viata, Unita, Agras si, mai nou, Asirom.
Per total, cele patru companii din grupul Vienna Insurance (VIG), in afara de Asirom, vor cumula afaceri de 300 de milioane de euro (un miliard de lei) anul acesta, a precizat Constantin Toma.
In cazul Omniasig, afaceri de 240 mil. euro reprezinta o crestere de 58% (in euro) fata de nivelul de 152 mil. euro de anul trecut. Dupa primele noua luni, businessul Omniasig crescuse cu 80% in euro, pana la 187,2 mil. euro. Spre comparatie, intreaga piata de asigurari a crescut in primele noua luni ale acestui an cu 34% in euro. Ca urmare, Omniasig a continuat sa castige cota de piata anul acesta, datorita cresterii mai rapide decat piata in ansamblu.
Urmatoarea miscare a VIG in Romania este o infuzie de capital de 30 de milioane de euro, operatiune ce va fi discutata intr-o adunare generala a actionarilor Omniasig de la finele acestei luni. Banii vor fi folositi ca majorari de capital pentru Omniasig, Omniasig Viata si Unita, a precizat Toma.
"Majorarea de capital de 30 de milioane de euro este importanta pentru a mentine marja de solvabilitate si coeficientii de lichiditate in limitele impuse de legislatie. Banii sunt necesari, mai ales avand in vedere cresterea afacerilor companiilor din grup", a afirmat Toma.
Cu alte cuvinte, cresterea businessului necesita si o suplimentare a capitalului, pentru mentinerea solvabilitatii si lichiditatii companiilor grupului VIG. Incluzand si aceasta majorare anuntata de Omniasig, companiile de asigurare de pe piata locala au operat majorari de capital de aproximativ 250 de milioane de euro in ultimii doi ani, pentru a sustine cresterea subscrierilor si a compensa pierderile tot mai insemnate de pe segmentul asigurarilor auto.
"Se pierd foarte multi bani din asigurari in ultimii trei ani, mai ales din cauza asigurarilor auto", a declarat seful Omniasig.
Referindu-se la Agras, companie al carui portofoliu va fi curand transferat catre Omniasig, Toma a spus ca soarta companiei va fi decisa in prima jumatate a anului viitor.
"In prima jumatate a lui 2008 vom decide ce vom face cu vehiculul care ramane dupa transferul portofoliului de asigurari agricole al Agras. Nu cred ca Agras va fi inchisa, pentru ca daca actionarii o vroiau inchisa, aceasta operatiune s-ar fi realizat cu aceasta ocazie", a mai spus Constantin Toma.

Omniasig vinde polite de asigurare in Carrefour
Omniasig va vinde incepand cu 15 decembrie anul acesta polite de asigurare in hypermarketurile Carrefour din intreaga tara, au anuntat ieri reprezentantii celor doua companii. Vanzarea va incepe cu politele RCA, ulterior si alte asigurari fiind introduse in vanzare in magazinele Carrefour: polite Casco, asigurari de locuinta, de bunuri si de calatorie. Toma estimeaza ca in primele doua luni (adica in plina campanie RCA) colaborarea cu Carrefour va aduce Omniasig peste 50.000 de clienti noi si un volum de prime brute subscrise de 5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO