Bănci și Asigurări

OTP Leasing cauta un loc in top 10

03.07.2007, 18:43 21

OTP Leasing, companie membra a grupului financiar ungar OTP, si-a propus sa ajunga printre primii jucatori de pe piata de profil, societatea urmand sa isi inceapa in curand activitatea.
"Obiectivul nostru este acela de a deveni unul dintre primii zece jucatori de pe piata de leasing din Romania dupa primii doi ani de activitate", a declarat Mircea Dihel, directorul general al noii societati.
OTP Leasing va oferi leasing auto, de echipamente si imobiliar. Actionarii societatii sunt Merkantil Bank Ungaria, cu 70% din actiuni, si OTP Bank Romania, cu o participatie de 30%.
Merkantil Bank face parte din grupul cu acelasi nume, membru, la randul sau, al grupului OTP. Merkantil Group este specializat pe finantari auto pentru dealeri si persoane fizice, leasing imobiliar sau management de flote auto pentru companii.
OTP Group mai detine pe piata locala o banca si o companie de asigurari, iar in curand ar putea infiinta si o companie de administrare a fondurilor de pensii, care va activa pe pilonul II (pensii obligatorii).
La sfarsitul primului trimestru din acest an, OTP Bank Romania avea active de 2,54 miliarde de lei (circa 800 de milioane de euro), in scadere cu aproximativ 2% comparativ cu decembrie 2006.
Compania de asigurari a grupului, OTP Garancia, a incheiat in primul trimestru contracte in valoare de 1,5 milioane de euro, iar pentru tot anul estimeaza prime brute subscrise de circa 7 milioane de euro.
Piata leasingului ar putea ajunge in acest an la 4,3 miliarde de euro, dupa ce in anul 2006 a fost de circa 3,3 miliarde de euro, potrivit estimarilor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare.
In 2006, primii cinci jucatori de pe aceasta piata au fost BCR, Porsche, HVB, UniCredit si Volksbank Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO