Bănci și Asigurări

Paul Prodan se intoarce in dealing

01.08.2006, 18:59 254

Paul Prodan, 43 de ani, fost director general adjunct al ING Bank Romania, va reveni in sistemul bancar dupa un an de absenta, urmand sa preia conducerea trezoreriei OTP Bank, afirma surse bancare.
Prodan a parasit ING la inceputul lui august 2005, dupa 11 ani, el facand parte din echipa care a participat la lansarea operatiunilor sucursalei din Romania a bancii olandeze, in 1994.
Contactat de ZF, Prodan a declarat ca nu confirma cooptarea sa in echipa de la OTP "in momentul de fata", insa nici nu a negat aceasta perspectiva. Nici OTP nu a confirmat informatia. In ultimii ani, Paul Prodan ajunsese responsabil cu operatiunile pe piete financiare. In perioada 2001-2005, Prodan a fost si presedintele asociatiei romane a traderilor de instrumente financiare - ACI Romania, infiintata in 1994, numarandu-se printre membrii fondatori ai acesteia. Din decembrie 2005, functia a fost preluata de Victor Andrei, vicepresedinte al Citibank Romania.
Prodan se pregateste acum sa preia conducerea operatiunilor de trezorerie ale unei banci percepute in general de dealeri drept un jucator cu activitate redusa pe pietele valutara si monetara. La doi ani de la intrarea in Romania prin preluarea RoBank, OTP inca incearca sa-si puna in aplicare proiectele ambitioase anuntate initial.
Recent, OTP l-a adus la conducerea departamentului de corporate banking pe Septimiu Valasutean, care a mai lucrat in domeniu pentru ABN Amro Bank Romania, fosta Bancorex si Raiffeisen.
In prezent, banca-mama concureaza cu National Bank of Greece pentru preluarea CEC. La sfarsitul trimestrului I, OTP Romania detinea o cota de piata de 0,7%, insa in cazul castigarii CEC ar urca direct in top 10.
In urma cu un an, nici ING, nici Paul Prodan nu au explicat motivele incetarii colaborarii. In aceeasi perioada, de la ING a plecat si Silvian Farmache, chief-dealerul bancii, care este in prezent la Egnatia Bank. In prezent, trezoreria ING este condusa de polonezul Bohdan Stepkowski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO