Bănci și Asigurări

Piraeus si-a triplat activele, pana la 2,87 miliarde de euro

Piraeus si-a triplat activele, pana la 2,87 miliarde de euro

Click pentru imaginea marita

14.02.2008, 20:21 15

Datele transmise de grupul Piraeus catre Bursa de la Atena arata ca subsidiara din Romania a ajuns in decembrie la o cota de 4,6% pe piata creditului, in crestere cu doua puncte procentuale comparativ cu sfarsitul anului 2006.
Activele totale raportate de Piraeus in Grecia includ si finantarile externalizate din bilantul filialei locale. Comparativ cu decembrie 2006, activele au urcat cu 196%. Doar in trimestrul al patrulea bilantul Piraeus Bank Romania a crescut cu circa 600 de milioane de euro. Grupul nu a publicat ieri date privind evolutia profitului pentru subsidiara locala. Dupa primele trei trimestre din 2007, Piraeus obtinuse in Romania un profit brut de 14,6 milioane de euro, de peste trei ori mai mare decat cel inregistrat pe tot anul precedent.
Expansiunea rapida a afacerilor a fost sustinuta de dublarea retelei pe parcursul anului trecut, in decembrie fiind operationale 110 unitati. Oficialii bancii nu au fost ieri disponibili pentru comentarii privind rezultatele pe anul trecut.
Intr-un interviu acordat recent ZF, Catalin Parvu, directorul general al Piraeus Bank Romania responsabil cu retailul si operatiunile, a afirmat ca anul trecut cresterea a fost stimulata de un mix de marketing si lansarea de noi produse. Pentru anul acesta, grecii mizeaza pe dezvoltarea vanzarilor incrucisate, dar si pe imbunatatirea performantei retelei. Dezvoltarea retelei de unitati va continua si in 2008, dar Parvu a spus ca probabil numarul total nu va depasi 200 de locatii.
In afara de banca, grupul grec mai opereaza in Romania o societate de leasing, una de servicii de investitii financiare si un broker de asigurari.
Piraeus incearca sa obtina o crestere echilibrata pe cele trei mari domenii de business - clienti individuali, firme de dimensiuni mici si corporatii.
Filiala locala a devenit anul trecut cea mai mare subsidiara a grupului din regiunea Europei Centrale si de Est, atat din punctul de vedere al activelor, cat si al retelei de unitati. Grupul Piraeus mai este prezent pe pietele din Albania, Bulgaria, Serbia, Ucraina, dar are subsidiare si in Egipt, la Londra si la New York.
A doua filiala ca marime din regiune este cea din Bulgaria, care a incheiat anul trecut cu active de 1,93 miliarde de euro, in crestere cu 85% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO