Bănci și Asigurări

Poliţele auto, cauza pierderilor din piaţa asigurărilor şi anul trecut

Poliţele auto, cauza pierderilor din piaţa...

Autor: Anelis Baciu

24.07.2015, 00:06 231
Poliţele auto obligatorii şi facultative au fost principala sursă de pierdere pentru companiile de asigurări şi anul trecut, în condiţiile în care cheltuielile operaţionale şi cele cu despăgubirile au depăşit valoarea primelor încasate cu 26% în cazul poliţelor RCA şi cu 16% în cazul poliţelor Casco.
 
Rata combinantă (principalul indicator de eficienţă din industria asigurărilor, care arată raportul dintre primele încasate şi cheltuielile operaţionale şi cu daunele) a fost de 126% în cazul asigurărilor obligatorii (RCA) şi de 116% în cazul poliţelor facultative (Casco), potrivit datelor agregate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Un nivel al ratei combinate mai mare de 100% indică pierdere din activitatea de subscriere. Pe segmentul poliţelor obligatorii, asigurătorii au scos din buzunar încă 26 de lei la fiecare 100 de lei încasaţi pentru a acoperi daunele şi costurile cu emiterea şi administrarea poliţelor. Pe Casco, suma suplimentară a fost de 16 lei la fiecare 100 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri