Bănci și Asigurări

Popa, BNR: Aprecierea leului este determinată de piaţă şi corespunde fundamentelor economice

Popa, BNR: Aprecierea leului este determinată de piaţă şi corespunde fundamentelor economice

Autor: Mediafax

23.03.2011, 21:51 60

Aprecierea leului la cel mai ridicat nivel din aproape un aneste "determinată de piaţă şi corespunde fundamentelor economice",contribuind la controlarea inflaţiei, a declarat miercuriviceguvernatorul BNR Cristian Popa, transmite Bloomberg.

Banca Naţională a României reiterează că "rămâne preocupată" deo posibilă instabilitate excesivă a cursului leului, "dacă vaapărea", a afirmat Popa răspunzând întrebărilor Bloombergreferitoare la motivele aprecierii monedei.

Leul a înregistrat de la începutul acestui an, până marţiinclusiv, cea mai bună performanţă faţă de euro şi dolar în rândula 170 de valute analizate de Bloomberg.

Astfel, leul a înregistrat în acest an o apreciere de 4% faţă deeuro şi de 9,8% faţă de dolar.

Cursul de schimb a închis şedinţa de miercuri la 4,1155 - 4,1175lei/euro, cu 1,15 - 1,3 bani sub cotaţiile de la finalul sesiuniianterioare, aprecierea leului fiind susţinută în partea a doua azilei de ordinele de cumpărare de lei plasate de jucătorii străini.Citiţi mai mult despre evoluţia cursului de schimb pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO