Bănci și Asigurări

Portughezii vor opera pe piata sub numele Banca Millennium

16.03.2007, 19:54 11

Portughezii de la Millennium BCP au adus aproape 40 de milioane de euro (135,5 milioane de lei) pentru constituirea capitalului social al viitoarei institutii de credit denumita Banca Millennium.
Luna trecuta, banca a fost autorizata si inregistrata ca societate comerciala la Registrul Comertului.
Presedintele Consiliului de Administratie va fi portughezul Francisco De Lacerda, membru al boardului Millennium BCP. De conducerea executiva se vor ocupa Jose Toscano, director general, si Dan Sandu, director general adjunct. Toscano este fostul director general al diviziei fuziuni si achizitii a Millennium BCP si cel care a condus echipa care s-a ocupat la Bucuresti de participarea bancii portugheze la privatizarea BCR.
Dan Sandu a fost vicepresedinte al Citibank Romania, unde a lucrat 11 ani.
De asemenea, din boardul bancii fac parte Christopher De Beck, vicepresedinte al bancii mama Millennium BCP si membru in Consiliul de Supraveghere al filialei poloneze Bank Millennium, si Boguslaw Kott, presedintele Bank Millennium. Toti au mandate cu durata de doi ani.
Banca se pregateste sa-si lanseze operatiunile in cursul lunii septembrie, cand ar urma sa intre pe piata direct cu o retea de 40 de unitati. Pentru faza initiala a proiectului au fost prevazute investitii de 40 de milioane de euro.
Pana in 2011, cand banca ar urma sa intre pe profit, portughezii vor mai investi in filiala romaneasca alte 200-250 de milioane de euro, in conditiile in care reteaua teritoriala ar trebui sa creasca la 100 de unitati. Se vor concentra pe companii si pe segmentul superior al persoanelor fizice cu venituri medii, ambele categorii fiind creditate cu cea mai rapida crestere. De asemenea, Millennium vizeaza piata creditului de consum, pe care ar urma sa opereze prin intermediul unui canal specializat.
Structura de conducere este completa si deja au fost organizate interviuri si pentru sucursale din tara. Intr-o prima etapa au fost recrutati bancheri pentru sucursalele din Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Iasi, Bacau, Brasov, Ploiesti, Constanta si Bucuresti.
Pentru atragerea clientilor, portughezii mizeaza in primul rand pe calitatea produselor si serviciilor oferite.
Romania este a treia piata pe care Millennium BCP se pregateste sa opereze, dupa Grecia (148 de sucursale, 375.000 de clienti) si Polonia (a saptea banca de pe piata, cu 13,5% din segmentul creditelor ipotecare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO