Bănci și Asigurări

Profit net de 177 mil. lei pentru banca Garanti BBVA România în 2023, în scădere cu 7%. Volumul de credite s-a majorat cu 7%, iar depozitele cu 15%.

Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România:
În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanţă strategică faţă de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilităţii în istoria sa în România.

Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România: În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanţă strategică faţă de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilităţii în istoria sa în România.

Autor: Roxana Rosu

13.05.2024, 10:51 117

Mustafa Tiftikcioglu, CEO: „Ne-am susţinut clienţii cu un portofoliu de credite mărit şi am înregistrat o creştere a depozitelor clienţilor pe toate segmentele.“

Banca Garanti BBVA România, parte a grupului Garanti BBVA Turcia, a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de 2022, şi venituri operaţionale de 521 milioane de lei, conform informaţiilor transmise de instituţia de credit.

Banca a ajuns anul trecut un volum total de credite de 9,2 miliarde de lei, în creştere cu 7%, şi depozite de aproximativ 12 miliarde de lei, cu 15% mai mari decât în 2022. Majorările au fost determinate de creşteri înregistrate în toate segmentele de business - corporate, retail şi IMM - ceea ce evidenţiază încrederea clienţilor, atât persoane fizice, cât şi juridice, în bancă, se menţionează în comunicat.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienţilor persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste 4 miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde de lei.

Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde de lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde de lei.

„În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanţă strategică faţă de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilităţii în istoria sa în România. Pe scurt, anul trecut, ne-am susţinut clienţii cu un portofoliu de credite mărit şi am înregistrat o creştere a depozitelor clienţilor pe toate segmentele: Corporate, Retail şi IMM. Acest lucru indică o încredere sporită în serviciile noastre şi subliniază rolul băncii în promovarea stabilităţii financiare şi a prosperităţii. Vom continua să plasăm clientul în centrul acţiunilor noastre şi ne propunem să realizăm o serie de investiţii pentru a îmbunătăţi interacţiunea acestora cu produsele şi serviciile băncii“, a declarat Mustafa Tiftikcioglu, CEO al Garanti BBVA România.

Activele totale ale băncii s-au situat la finele anului trecut la peste 15,2 miliarde de lei.

În plus, Garanti BBVA şi-a majorat cu 5% numărul de clienţi. Emiterea de carduri de debit şi de credit a înregistrat, de asemenea, o creştere de 6% până la sfârşitul anului 2023.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum şi credite de consum.

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO