ZF 24

Radu, UniCredit: Doar 3-4 bănci se mai bat pe piaţa creditării

Radu, UniCredit: Doar 3-4 bănci se mai bat pe piaţa...

Autor: Razvan Voican

28.07.2013, 20:26 6
Ar fi bine dacă sistemul bancar ar reuşi anul acesta măcar să menţină stocul de credite şi să nu scadă, spune Răsvan Radu, preşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Bank.
 
 
„În acest moment nu se poate aştepta de la sistemul bancar în bloc să facă un pas înspre încurajarea economiei prin creditare pentru că pur şi simplu nu toate băncile sunt în poziţia să-l facă. Există o categorie de bănci care trebuie să strângă capital la nivel de grup şi care vor continua cu dezintermedierea graduală. Mai este un grup de bănci care continuă să dea credite, dar numai în limita rambursărilor. Şi mai sunt 3-4 bănci care rămân agresive şi vor să câştige cotă de piaţă, dar nu de dragul cotei, ci ca o luptă pentru profit pentru că volumele mai mari de business te ajută să-ţi acoperi mai bine costul riscului. Desigur, volume mai mari făcute cu atenţie mare pentru a nu ajunge la costuri şi mai ridicate cu neperformantele“, sintetizează şeful UniCredit tabloul actual al pieţei bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO