Bănci și Asigurări

Radulescu: Activitatea CEC trebuie recalibrata

30.03.2005, 00:00 17


Activitatea CEC trebuie recalibrata, iar banca trebuie dinamizata, astfel incat in momentul privatizarii sa aiba performante semnificativ mai bune, afirma Eugen Radulescu, noul presedinte al CEC instalat luni. El adauga insa ca "trebuie duse la bun sfarsit multe dintre proiectele deja aprobate".


Radulescu are ca misiune principala adimistrarea procesului de pregatire a bancii pentru privatizare.


El a avut o experienta similara la Banca Agricola in perioada noiembrie 1999 - august 2001, cand a detinut functia de presedinte,  cu misiunea de a pregati banca in vederea restructurarii si privatizarii. Dupa privatizare, a fost timp de sase luni presedinte al Bancii Agricole - Raiffeisen (aug. 2001-ian. 2002), numit de Raiffeisen Zentralbank, noul actionar majoritar al bancii.


Eugen Radulescu, 47 de ani, a lucrat in BNR in perioadele 1990-1996, 1998-1999 si 2003-2004 in functii de director adjunct, director, director general si consilier al guvernatorului BNR.


Radulescu a facut parte si din comisia de privatizare a CEC. Potrivit ministrului finantelor, Ionut Popescu,  comisia de privatizare a CEC va fi schimbata, urmand a avea aceeasi componenta ca la BCR. El mai spune ca privatizarea CEC urmeaza sa aiba loc inaintea vanzarii BCR.


Anul trecut, activele CEC s-au majorat cu 28% ajungand la o valoare de aproximativ 52.000 de miliarde de lei (circa 1,4 miliarde euro), banca situandu-se pe pozitia a patra in sistem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO