Bănci și Asigurări

Raiffeisen are 310.000 € buget pentru plata administratorilor

Autor: Razvan Voican

17.05.2011, 23:39 548

Raiffeisen Bank, a treiainstituţie de credit după activele pe anul 2010, poate cheltui anulacesta până la 310.000 de euro cu remuneraţiile celor şase membriai Consiliului de Supraveghere - structura de conducere caresupervizează deciziile directoratului.

În general, băncile păstreazăsecrete astfel de sume, mai ales pe fondul scandalurilor iscate deremuneraţiile mari ale bancherilor în contextul crizei.

Din consiliul de supraveghere alRaiffeisen fac parte numai doi români - Răzvan Munteanu, recentales ca membru cu mandat de patru ani (fost vicepreşedinte peretail, actual şef pe consumer finance la Viena, curesponsabilităţi pe regiune), şi Anca Ioan, care are statut demembru independent, cu mandat până în 2013. Ea a fost CEO al ŢiriacHoldings până în 2008.

Structura de supraveghere a bănciieste condusă de Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International,restul membrilor fiind tot reprezentanţi ai băncii-mamă care deţine99% din acţiuni.

Anul trecut, banca a cheltuit 60,2mil. lei (14,3 mil. euro) cu remuneraţiile şi alte beneficiiacordate membrilor structurilor de administraţie, conducere şisupraveghere, nivel similar celui din 2009. Directoratul are cincimembri şi este condus de Steven van Groningen. Un singur român maiface parte din directorat - prim-vicepreşedintele MarinelBurduja.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO